ELITEWORLD Marmaris,“GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası”nı aldı

ELITEWORLD Marmaris,“GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası”nı aldı
Hotel Gazetesi
Posted on Ağustos 14, 2023, 1:50 pm
6 mins

Elite World Hotels&Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Dünyamızın geleceğine odaklanan sürdürülebilirlik anlayışının turizmdeki öncüleri arasında olmak istiyoruz.”

Elite World Hotels&Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu

Türkiye’nin önde gelen zincir otel markası Elite World Hotels&Resorts bünyesindeki ELITEWORLD Marmaris, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) denetimlerinden geçerek Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uygun olarak geliştirilen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı tamamlayan ELITEWORLD Marmaris, çevreye saygılı bir işletme olduğunu belgeledi. 42 kriter içeren programı tamamlayabilmek için turizm işletmelerinin; çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, kalite, insan hakları, sağlık, güvenlik, risk ve kriz yönetimi konularını ele alan ve sürekli iyileştirmeyi yönlendiren uzun vadeli bir sürdürülebilirlik yönetim sistemi uygulaması gerekiyor. Turizm yatırımlarının bulunduğu bölgelerin altyapısı ve sosyal halk gelişimi için girişimlerin aktif olarak desteklenmesi ve istihdamda bölge insan kaynağına fırsatlar tanınması da Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın kapsamı içinde yer alıyor.

Elite World Hotels&Resorts zincirinin tüm otellerinde Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı almak üzere program dahilinde ilerlediklerini ifade eden Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Tesislerimizi mevzuata tam uygun hale getirmenin ötesinde Bakanlığımızla aynı perspektifi paylaşıyoruz. Sürdürülebilir Turizm Programı, dünyada GSTC ile hükümet nezdinde geliştirilen ilk program niteliği taşıyor. Yönetim olarak prensiplerimizle örtüşen, gönülden katıldığımız kriterleri yerine getirmekten son derece mutluyuz. Dünyamızın geleceğine odaklanan sürdürülebilirlik anlayışının turizmdeki öncüleri arasında olmak istiyoruz.” dedi.

Dünyanın en iyi otelleri arasında

Bölgenin en lüks ve yeni otellerinden biri olarak dikkat çeken ELITEWORLD Marmaris, mimarisi ile de öne çıkıyor. 2020’de dünyanın en çok kullandığı tatil sitelerinden olan Travelmyth tarafından “Marmaris’in 5 Yıldızlı En İyi Üçüncü Oteli”, Otel-Z tarafından “Müşteri Memnuniyet Ödülü” ve Hotels.com tarafından “Loved by Guests” ödüllerine layık görüldü. 2016 yılında da Tripadvisor tarafından, Türkiye’nin en iyi 25 oteli arasında 7. sırada bulunan Elite World Marmaris, 2017 yılında ise Expedia tarafından seçilen “Her şey Dâhil” kategorisinde dünyanın ilk 100 oteli arasında yer aldı. 

Elite World Hotels&Resorts Hakkında

Özgün mimarisi ve dekorasyon anlayışı ile Türk Misafirperverliği’ni sentezleyerek misafirlerine en üstün hizmet kalitesini sunmayı amaçlayan Elite World Hotels&Resorts; konfor, şıklık, güvenlik ve modern teknolojik alt yapıyı bir arada sunuyor. Elite World Hotels&Resorts 4 markasıyla turizm sektörüne farklı bir bakış açısı kazandırarak, franchising ve management yönetim modelleri ile Türkiye’nin 7 bölgesinde ve yurt dışında büyümeyi hedefliyor.

ELITEWORLD Grand: İstanbul Basın Ekspres, İstanbul Küçükyalı ve Sapanca’da faaliyet gösteren ELITEWORLD Grand markası, iş dünyası ve kongre turizmi için ihtiyaçları en iyi anlayan ve en doğru çözümleri sunabilen toplantı alanlarıyla sektörün dinamiklerini değiştiriyor. Yüksek üst segment olarak konumlanan ELITEWORLD Grand, Türkiye’de birçok ilki bünyesinde barındıran SPA ve wellness hizmetleriyle misafirlerine benzersiz bir deneyim yaşatıyor. 

ELITEWORLD: İstanbul Taksim, İstanbul Florya, Van ve Marmaris’te konumlanan ELITEWORLD, restoranları, sağlıklı yaşam konseptleri ile misafirlerine farklı bir deneyim yaşatıyor. 

ELITEWORLD Comfy: Akıllıca tasarlanmış binaları, şehrin kalbinde rahatça erişilebilen lokasyonları, çağdaş çizgileri, modern ve aile dostu imkânlarıyla yeni nesil orta segment otellerden oluşan ELITEWORLD Comfy ile marka şu anda Taksim’de misafirlerini ağırlıyor.

ELITEWORLD Go: Uygun fiyatla erişilebilir konforlu ve şık tasarımlı akıllı otel olarak tasarlanan ELITEWORLD Go, sıcak renklerde dekore edilmiş odaları ile ev konforunda bir rahatlık sunuyor.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.