TÜRSAB ‘ŞANLIURFA KÜLTÜR VE TURİZM BULUŞMALARI’NDA

TÜRSAB ‘ŞANLIURFA KÜLTÜR VE TURİZM BULUŞMALARI’NDA
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 04, 2023, 6:03 pm
6 mins

1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları” Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde açıldı. Yerli ve yabancı birçok turizm profesyonelini buluşturan fuarda, TÜRSAB standı yoğun ilgi gördü.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya

Bağlıkaya: “GAP Bölgesi’ne inanıyor ve bu bölgeyle ilgili turizm sektörü açısından büyük umutlar besliyoruz.”

Bu yıl ilk kez düzenlenen “1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları” etkinliği başladı. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcıyı ağırlayan etkinliğin açılış törenine; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Ali Cevheri ve Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Bölge Temsil Kurulu Başkanları ve TÜRSAB üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu TÜRSAB Heyeti, TÜREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, THY Genel Müdür Vekili Ahmet Olmuştur ve firma yöneticileri katıldı.

VALİ ŞILDAK: “ŞANLIURFA KÜLTÜREL MİRASI VE GASTRONOMİSİ İLE ÖNDE”

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın bu yıl “İslam Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini hatırlatarak 2023’ün Şanlıurfa için çok özel bir sene olduğunu dile getirdi. Şubat ayında meydana gelen deprem ve mart ayında yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılmaya çalışıldığını ifade eden Şıldak, “Şimdi sıra, ilimizi her alanda ihya ve inşa etmekte. Özellikle kültür ve turizm alanlarında, bu şehir için yapacak çok fazla şey var. Balıklıgöl’den Harran’a, Göbeklitepe’den Halfeti’ye dört bir yanında çeşit çeşit hazineler barındıran bu şehir, çok sayıda insanın ilgisini üzerinde toplayabilecek potansiyeldedir. Şanlıurfa; zengin kültürel mirası, mistik atmosferi, gastronomisi ve benzersiz doğal güzellikleri ile ülke çapında öne çıkıyor. Tarih ve kültür turizmi denildiğinde, Güneydoğu’da ilk akla gelen illerden birisiyiz. “ dedi. 

BEYAZGÜL: “ŞANLIURFA HOŞGÖRÜ VE CÖMERTLİĞİN ADIDIR”

Törende yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlere dikkat çeken Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Hoşgörü ve cömertliği, öfkenin nasıl sevgiye dönüştüğünü görmek istiyorsanız bu şehrin adı Şanlıurfa’dır. Bizim kaybetmememiz gereken değerlerden biri de maddi olmayan bu güzel değerlerdir. Esas korumamız gereken değerlerimiz de belki bunların ötesindeki, maddi olmayan değerlerimizdir. Bu şehrin ayağa kalkması için tüm dinamiklerin, tüm güçlerin bir araya gelmesi lazım. Biz bunu yapacağız ve bunu yapmaya mecburuz. Çünkü Şanlıurfa’nın hak ettiği yere gelmesi için buna hepimizin ihtiyacı var. Birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BAĞLIKAYA: “TURİZM, ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP”

Turizmin insanın dünyayı keşfetmeye ihtiyacına karşılık ortaya çıktığını belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu etkinlik bizim takvimimizde yer alıyor. Bu yıldan itibaren her yıl bu etkinliğe hem katılacağız hem de destekleyeceğiz. GAP Bölgesi’ne inanıyor ve bu bölgeyle ilgili turizm sektörü açısından büyük umutlar besliyoruz. TÜRSAB olarak; turizmin sağladığı döviz girdiği, oluşturduğu istihdam, 50’yi aşkın sektörü harekete geçiren lokomotif niteliğindeki yapısıyla ülke ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunu her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. Etkinliğimizin Şanlıurfa’ya ve ülke turizmine katkı sağlamasını diliyorum.”

Bağlıkaya, turizm sektörüne gösterdikleri yakın ilgi ve destekler nedeniyle Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini iletti. 

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL TÜRSAB STANDINI ZİYARET ETTİ

Açılışın ardından Firuz Bağlıkaya, Fuar merkezinde kurulan stantları gezerek görüşmeler gerçekleştirdi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de TÜRSAB standını ziyaret ederek TÜRSAB yetkilileri ile bir araya geldi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.