HOTEL GAZETESİ 32 SAYI EYLÜL 2023

HOTEL GAZETESİ 32 SAYI EYLÜL 2023
Hotel Gazetesi
Posted on Eylül 26, 2023, 11:20 am
13 mins
Aliye Üçbaş / Yazı İşleri Müdürü

Fuarlar Sezonuyla Merhaba…

Aliye Üçbaş / Yazı İşleri Müdürü

Turizmin yaşadığı onca olumsuzluklar, onca krizlerden sonra nihayet önümüze ümitle bakacağımız bir sezona giriyoruz. Geride bıraktığımız 2023 yılının hemen başında yaşadığımız ve tüm ülkeyi yasa boğan Güneydoğu Anadolu’daki depremin yaralarını hep birlikte sarmaya devam ediyoruz. Tüm sektörler gibi Turizm Sektörü de bu depremin olumsuz etkilerinden payını alırken, depremin yaralarını sarma konusunda üstüne düşeni yapmaktan geri kalmadı. Bununla birlikte güçlü yönetimleriyle sesini duyuran güçlü STK’larının organizasyonları sayesinde, depremin sektöre olan etkilerini en aza indirerek yaz sezonunu beklentilerin üstünde kapattık. Sektörün önde gelen isimlerin değerlendirmelerinden de anlaşılacağı gibi, Turizm bu ülkenin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor.
Yeni sezonla ilgili üst üste Turizm Dünyasını bir araya getiren ve sektörün geleceğini belirleyen organizasyonlar birbiri ardına sıralanırken, biz de 7. yılımızda, bu yıl ilki düzenlenen 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’na özel sayımızla (32. Sayı) sektörün sesi olarak sizlerle birlikteyiz.
Öncelikle şunu belirtmeliyim, turizm sektörü teknolojik gelişmelere paralel olarak dijitalleşme konusunda oldukça mesafe kat etti. Biz de bundan nasibimizi alalım dedik ve gazetemizde yer alan tüm haber, makale, yorum ve reklamlar için sayfaların altına barkod ekledik. Telefon ve tabletlerinize okutarak yazılara dijital ortamda ulaşabilirsiniz.
Bunun yanı sıra,32. sayımızda, sektörü ayakta tutan organizasyonlara ilişkin, yorum, değerlendirme ve röportajlara fazlasıyla yer verdik.
İşte turizmin geleceğe umut ve güvenle bakmasına yardımcı olacak haber ve yorumlardan önemli konular..

HOTEL GAZETESİ 33 SAYI EYLÜL 2023

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 2022 yılında ve bu yılın ilk 6 ayında otel yatırımlarının, yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri haline geldiğini belirtti. TÜROB’un raporuna göre Geçen yılın ilk 6 ayında 75 otel projesi için 7.5 milyar TL’lik başvuru yapılırken, bu yılın aynı döneminde 131 yeni otel projesi 17 milyar TL’lik yatırım teşviğine bağlandı.

OldCity Otelciler Platformu, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ve İTP İstanbul Turizm Platformu Başkanı Dr. Şengül Altan Arslan ile bir araya gelerek, Alman turistlerin yeniden Tarihi Yarımada’ya döndürecek bir proje üzerinde anlaşarak, 11-14 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın en büyük 60 tur operatörünü Tarihi Yarımada’da misafir ederek, bölgenin tanıtımını yapmaya karar verdiler. Bu konunun ayrıntılarını Sayın Baraner’in değerlendirmesi ışığında gazetenizde bulabilirsiniz.

TÜRSAB ana desteği ve İBB Kültür AŞ iş birliği ile organize edilen 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı kapılarını açtı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Hotel Gazetesine verdiği röportajda, bu fuarın düzenlenmesindeki amacı, beklentileri bölge turizmine sağlayacağı katkıları tüm ayrıntılarıyla anlattı. Başkan Bağlıkaya: “Balkan ülkeleriyle çalışan üyelerimize yeni iş birliği olanakları, yeni rotalar geliştirmek için bu fuar çok önemli fırsatlar yaratıyor” dedi. Ayrıntılar gazetenizde…

Rizaensatis.com online portalı, nakit ya da başka yatırımlar için mallarını hızla satmak isteyenlerle, avantajlı bir şekilde bu malları almak isteyenleri buluşturan bir platform. Platformun işleyişini, hem satıcı hem de alıcı için avantajlarını, sistemin nasıl çalıştığını sorduğumuz rizaensatis.com’un kurucu ortağı Av. Korhan Topaloğlu, konuyu tüm detaylarıyla örneklendirerek anlattı. Okuyun, bilginiz olsun..

  1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı’nın hemen ardından, İstanbul, 4-5 Ekim 2023 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde, İstanbul Turizm Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Fuarın düzenleyicisi Volkan Ataman, “Dünya başkenti güzel İstanbul’un görkemli ve prestijli bir organizasyona ihtiyacı olduğunu düşünerek, İstanbul’un merkezinde ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerine unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatmak için yola çıktık” diyerek, fuarın detaylarını Hotel Gazetesi okurlarıyla paylaştı. Organizasyon önemli olunca, gazetenin Yazı İşleri Müdürü olarak röportajı yapmak da bana kısmet oldu. Değerlendirmenize sunuyorum..

Konaklama sektöründeki 50 yıla yaklaşan deneyimini yatırımcılarla paylaşma stratejisini hayata geçiren ve yatırımcılara yeni fırsatlar sunan Elite World Hotels&Resorts, ikinci franchise oteli ELITEWORLD GO Van’ı zincirine ekledi. ELITEWORLD GO Van, bu yılın son çeyreğinde misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Eşsiz Van Gölü manzarası eşliğinde konforlu ve huzurlu bir konaklama sunacak. Elite World Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu: “En yeni markamız ELITEWORLD GO ile Van’ın turizm hayatına bir yenilik daha getiriyoruz” dedi. Ayrıntılar gazetenizde.

Turizm Strateji ve Araştırma Merkezi (TURSAM), pandemiyle birlikte ön plana çıkan uzaktan çalışma ve dijital göçebe kavramlarını inceleyen bir rapor hazırladı. Dijital Göçebelik ve Uzaktan Çalışmanın Turizme Etkisi” başlıklı bu raporda, Covid-19 salgınının ardından gündeme gelen dijital göçebe kavramının ve yaşam tarzının anlaşılması, uzaktan çalışma ile dijital göçebe kavramlarının farklarının ortaya konulması, Türkiye’nin dijital göçebeler için uygun bir destinasyon olmasına destek sağlanması konuları ele alındı. TURSAM Genel Sekreteri Prof. Dr. Muharrem Tuna, “YENİ NESİL TURİST: DİJİTAL GÖÇEBELER” başlıklı makalesinde konuyu bir akademisyen gözüyle ele aldı. Kaçırmamanızı öneririm…

4-5 Ekim’deki İstanbul Turizm Fuarı’nın ardından, Turizm Dünyasını Rotası’nı, Türk turizminin başkenti Antalya’ya çevirecek. 26-27 Ekim tarihlerinde 5.si gerçekleşecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF) ile ilgili olarak Kurucusu Selçuk Meral ile görüştük. Turizmi bir memleket meselesi olarak gördüklerini, “tamamen yerli ve milli bir fuar” olgusuyla yola çıktıklarını ifade eden Meral, fuarla ilgili sorularımızı yanıtladı. Tüm sorularımıza samimi yanıtlar veren Meral, Hotel Gazetesi aracılığıyla, fuarın tüm ayrıntılarını turizm sektörü ile paylaştı.

Jura Ilgaz Mountain Resort Hotel TÜRSAB acentelerini ağırladı. 19-20 Ağustos’ta, TÜRSAB’ın Ankara ili sağlık sektörü ve toplantı organizasyonları yapan acentelerini bir araya getiren otel, onlara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Ankara, turizm sektörünün en prestijli etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan ATİD Turizmin En’leri Ödül Töreni’nde, yılın en başarılı turizmcilerini ödüllendirecek.

FIJET – Uluslararası Turizm Gazetecileri ve Yazarlari Derneği ve Aturjet üyesi, Turizm Danışmanı Yeşim Sarıtaş, ‘KARADENİZ’İN SERMAYESİ ‘DOĞASI’dır’ başlıklı yazısında, Karadeniz Bölgesini ve memleketi Samsun’u değerlendirdi.

İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Özgür Özaltun ve İstanbul Rehberler Odası Üyesi Seda Bozdağcı, birlikte kaleme aldıklarını ‘MESLEĞİMİZ, HAKLARIMIZ VE BAZI HAKLARINIZ’ başlıklı yazıda, kadim geleneğine ve profesyonelliği yasalarla tanımlanmış olmasına rağmen ülkemizde az tanınan ve bilinen mesleklerden birisi olan profesyonel turist rehberliğinin sorunlarını dile getirdiler.

Wyndham, İstanbul’da iki yeni oteli ile büyümeye devam ediyor. Bu iki otelin Yönetim Kurulu Başkanı, Op. Dr Alper Yüksel tüm süreci yönetip her iki otelin yenilenmesi için önemli yatırımlar yaptı. Gerekli özen ve çabalarının bir sonucu olarak, iki otel Wyndham markasının yüksek standartlarını karşılayan dünya standartlarında konaklama birimlerine dönüştürüldü. Ayrıntılar yine sayfalarımızda sizi bekliyor.

Düzenlediği uluslararası Konferans, Çalıştay ve çeşitli organizasyonlarla adından tüm dünyada söz ettiren TravelShop Turkey, bu defa da Mısır’da önemli bir organizasyona imza attı. Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Derneği 18. Konferansı ve B2B Çalıştayı Mısır’ın Luksor şehrinde düzenlendi. International Ecotourism & Sustainable Tourism Association Başkan Yardımcısı “50’ye yakın ülkeden 200’den fazla turizm profesyoneli organizasyona katıldı. 400 milyar Dolar turizm hacmi olan Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm’e önem vermeliyiz.” dedi. Bu organizasyonun ayrıntıları da gazeteniz sayfalarında sizleri bekliyor.

Sevgili Turizm dostları,
Yazının içeriğinden de anlaşıldığı gibi, sırada 4-5 Ekim İstanbul Kongre Merkezi’ndeki İstanbul Turizm Fuarı ve ardından 26-27 Ekim’deki Antalya Turizm Fuarı’na hazırlayacağımız özel sayımız var. Genel anlamda gazetemizde yer almasını istediğiniz konular, gazetemize ilişkin eleştirileriniz için önerilerinizi bekliyoruz. Aynı geminin farklı alandaki yolcuları olarak, aynı yöne gidiyoruz. Desteğinizi de eleştirilerinizi de bekliyoruz.
Çok yakında yeniden buluşmak ümidiyle…

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.