Doç. Dr. Demet Genceli’nin kitabı, Gourmand Awards’a aday DARK GASTRONOMY IN TIMES OF TRIBULATION

Doç. Dr. Demet Genceli’nin kitabı, Gourmand Awards’a aday DARK GASTRONOMY IN TIMES OF TRIBULATION
HG Editör
Posted on Ekim 18, 2023, 1:31 am
5 mins

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demet Genceli’nin, ilkbaharda yayınlanan “Dark Gastronomy in Times of Tribulation” adlı kitabı, Gastronomi Kitaplarının Oscar’ı olarak bilinen Gourmand Awards’a aday gösterildi. Sonuç 27-29 Kasım’da Riyad’da açıklanacak.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demet Genceli’nin  yeni kitabı “Dark Gastronomy in Times of Tribulation”, Amerika’nın dünya çapındaki yayınevi IGI Publications tarafından basıldı.

Kitap, tarih boyunca insanlığın yaşadığı doğal felaketler, savaşlar, kıtlık ve benzeri büyük buhran dönemlerinde nasıl beslendiklerini anlatıyor. Doç Dr. Genceli, kitabı ile ilgili açıklamasında Dark Gastronomy in Times of Tribulation’ın 10 bölümden oluştuğunu ve her bir bölümün tarih boyunca yaşanmış zor zamanları ve o zamanlarda tüketilen gıdaları konu aldığını, bu zor zamanların;  Kara Veba, 1.ve 2. Dünya Savaşları, Ekim Devrimi, Büyük Buhran gibi savaş, kıtlık, doğal felaketler, ekonomik bunalım dönemlerinden oluştuğunu belirtti.

10 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Bu bölümler, Birinci bölüm: Kara Veba, İkinci bölüm: Fransız İhtilali, Üçüncü bölüm: İrlanda Kıtlığı, Dördüncü bölüm: Birinci Dünya Savaşı, Beşinci bölüm: Ekim Devrimi, Altıncı bölüm: İspanyol Gribi, Yedinci bölüm: 1929 Büyük Buhran, Sekizinci bölüm: İkinci Dünya Savaşı, Dokuzuncu bölüm: Kore Savaşı, Onuncu bölüm: Hint Okyanusu Depremi dönemleri. Her bölüm bu olaylardan etkilenen halkın beslenmek için hangi yollara başvurduğunu ve bu beslenme biçimlerinin günümüze yansımalarını anlatıyor.

KİTAP OSCAR’INA ADAY!

Doç. Dr. Demet Genceli’nin bu kitabı, Gastronomi Kitaplarının Oscar’ı olarak da bilinen ve yaklaşık 130 farklı kategoride 29 yıldır verilmekte olan Gourmand Awards ( https://www.cookbookfair.com/ ) 2023 yılı ödüllerinde D05-Culinary History (Mutfak Tarihi) kategorisinde yayımlanmış dünyadaki en iyi 3 kitap içinde yer alıyor. Oscar’ı kazanacak birincinin açıklanacağı ödül töreni, 27-29 Kasım tarihlerinde Riyad’da yapılacak.

Aynı zamanda Dark Gastronomy in Tribulation Times kitabı Türk yazarlar tarafından 2023 yılında yayımlanmış en iyi Gastronomi Kitabı ödülünde de 5 kitaptan biri olarak yer almakta. 5 kitap içinden birincilik ödülü de seçilecek kitaba aynı tarihlerde Riyad’da verilecek. 

KİMDİR?                                                                                                            

Doç. Dr. Demet Genceli

1982 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 2010 yılında Turizm sektöründe yöneticilik pozisyonunda görev aldıktan sonra akademik kariyerine devam ederek bu alanda çalışmaya başladı. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde doktorasını tamamladı. 2020 yılında Turizm alanından Doçent unvanını aldı. Halen İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Genceli, turizm, gastronomi, insan kaynakları, inovasyon, tarih ve sosyal politika konularında uzman. Prof. Dr. Genceli İngilizce ve Almanca biliyor.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.