İSATAG’dan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Turizmde Yeni Perspektifler”

İSATAG’dan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Turizmde Yeni Perspektifler”
Hotel Gazetesi
Posted on Ekim 19, 2023, 10:40 pm
4 mins

“TURİZMDE KADIN LİDERLİĞİ”

23 Ekim’de Elite World Hotel/Taksim’de düzenlecek Farkındalık Konferansı’nda turizmin önde gelen kadın liderleri ve iletişimcileri deneyimlerini paylaşarak genç kadın turizmcilere yol haritası belirleyecek.

İstanbul’u dünya çapında tanıtmak, şehrimizi hakkettiği ilgi odağı haline getirmek, İstanbul’daki seyahat acentalarının sektörel bazda markalaşmasına katkıda bulunmak, sektör paydaşları ve ilgili bürokrasi ile iş birlikleri sağlamak ve uluslararası rakipleri arasında öne çıkarmak amacıyla kurulan İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG), yeni bir etkinliğe imza atıyor. 

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG), yeni bir etkinliğe imza atıyor.

“Cumhurı̇yetı̇mı̇zı̇n 100. Yılında, Turı̇zmde Yenı̇ Perspektı̇fler” başlığı altında, “TURİZMDE KADIN LİDERLİĞİ” konulu bir farkındalık konferansı düzenleyen İSAATAG, bu konferansta sektörün önde gelen kadın yöneticilerini ve iletişimcilerini bir araya getiriyor. Yapılan açıklamada Turizm sektöründe kadınların hem işlevsel hem de yönetimsel düzeyde önemli roller üstlendiği, ancak üst düzey yönetim pozisyonlarında Cam Tavan Sendromu hala mevcut olduğu belirtildi. İSATAG Yönetiminden, turizm sektörüne hitaben yapılan açıklama şöyle:

Değerli Basın Mensubumuz, 

“23 Ekim Pazartesi günü, farkındalık konferans serisinin ilkini hayata geçiriyoruz: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Turizmde Kadın Liderliği ve Cam Tavan Sendromu.”  

Turizm sektöründe kadınlar hem işlevsel hem de yönetimsel düzeyde önemli roller üstlenir. Ancak üst düzey yönetim pozisyonlarında Cam Tavan Sendromu hala mevcut. Dünyanın en güçlü ekonomilerine yön veren turizm sektöründe kadınların önemini vurgulayacağımız konferansta, sektör temsilcilerine ilham vermesi ve etkin rol almaları için turizm profesyonellerinin ve İletişim uzmanı akademisyenlerin katılacağı paneller düzenleyeceğiz. Kadınların haklı gücüne inanan yöneticilerin katılacağı bu toplantı, turizmde kadınların geçmişten günümüze katkılarını ve sektöre sağladığı değerleri ele alacak ve sektörün geleceğine olumlu bir etki yapacaktır.  Değerli katılımlarınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz.”

23 Ekim 2023 tarihinde Elite World Hotel/Taksim’de 10:15-13 15 saatleri arasında yapılacak Konferansın ayrıntılı programı şöyle:


09:30 – 10:00 KAYIT
10:00 – 10:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI-MERVE AKINCI’NIN SUNUMUYLA


10:30 – 11:30
PANEL “CAM TAVAN SENDROMU” DENEYİMLER VE GELECEĞE BAKIŞ
İSATAG FARKINDALIK KONFERANSI
PROGRAM AKIŞI
MODERATÖR
İRİS CINGI MARKA, İLETİŞİM VE PROJE YÖNETİMİ
KONUŞMACILAR
MÜBERRA ERESİN TUROB BAŞKANI
MELİHA OKUR GAZETECİ – YAZAR, EKONOMİST
AYLİN ÖZSAVAŞ İSATAG BAŞKANI, FUEGO TRAVEL CEO
11:30 – 11:45 SORU – CEVAP
11:45 – 12:00 KAHVE MOLASI


12:00 – 13:00
PANEL “KENDİNE GÜVEN! PEKİ NASIL?”
MODERATÖR
SEVDA YILGAZ TURİZM ANAHTARI MARKA & YÖNETİM CEO
KONUŞMACILAR
PROF.DR. İDİL KARADEMİRLİDAĞ SUHER BAU İLETİŞİM FAK. HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜM BŞK.
IŞIL ÖZMEN I-MİCE 2.BAŞKAN
OYA EBRU KÜÇÜKEL TÜRSAB YÖNETİM K.ÜYESİ, EBİ TUR CEO

13:00-13:15 SORU CEVAP
13:15 KAPANIŞ

Konferansın ayrıntılı programı
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.