İSTİKBAL’İN MÜSTAKBEL’İ OLACAKSIN DA NASIL?

İSTİKBAL’İN MÜSTAKBEL’İ OLACAKSIN DA NASIL?
Burçak ATAK
Posted on Mayıs 26, 2016, 11:17 am
4 mins

İstikbal nedir? Zamanın en gizli sorusu bu!  Niye si mi var? Çünkü bilmiyorsun. Bundan 50 yıl önce deseydik ki sana elinde akıllı telefon olacak;  tivi ekranında dünyayı gezeceksin; nerede, kiminle, ne yaptığını, ne yiyip içtiğini filan dünyaya duyurup puan alacak, “like” edileceksin;  attığın binlerce tivit ile sosyalleşeceksin  diye. İnanır mıydın? Bu İstikbal denen meret insanın aklını öylesine meşgul eden bir şey ki; tarih boyunca kahinlerin falcıların iki dudağına bakılmış, servet harcanmış. Edebiyat, sinema, bilim, felsefe yıllardır istikbal hakkında fikir yürütmüş.

Bir de bundan 50 yıl sonrasını bir düşün.  Huzurlu, mutlu, refah düzeyi üst seviyede, her yer çiçek böcek…  Olmaz mı? Bana hayalperest mi diyorsun? Gerçi haklı olabilirsin. “Biz hala yarınımızı düşünürken… “ dediğini duyar gibiyim. Ama bir tek ben değilim böyle düşünen, evren’e olumlu mesaj gönderen!

Bir proje var bilirsin belki : “Gelecek Turizm’de”   Fikir çok güzel. Proje sponsor firmanın kurumsal iletişim departmanı tarafından UNDP ile kurgulanmış, bakanlığımız da desteklemiş. Nereden mi biliyorum? İçeride ajanlarım var.

Proje hayata geçeli 9 yıl geçmiş. Her yıl 3 proje desteklenmesi hedef iken sadece 9’u işliyor. Küçük bir hesap ile şimdiye 27 proje olmalıydı diyor insan içinden. Destek verilen projeleri merak edersen eğer;  Misia  Köyü– Bursa , Mardin’de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması , Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı , Safranbolu Hatırası , Göbeklitepe’de Taş İşçiliği , Malatya’nın Mirası Arslantepe , Lavanta Kokulu Köy – Isparta, Kendi Kelebeğini Keşfet- Adana,  Nar Kadın ile Edremit’in Yöresel Tatları. Her biri harika projeler.  Ama neden sadece  9!? Sürdürülebilir hale nasıl gelir bu projeler,  PR kaygısından uzak? Saffet Emre Tonguç, Refika Birgül, Billur Saatçi, Önder Koca ve bir çoğu  destek veriyorlarken “Gelecek Turizmde” “Dünyalar Senin” bloklarında yazarak. İyi ama neden sadece  9!?

Yok yok, ben olumlu mesaj göndermeye devam edeceğim göklerdeki İstikbale. Her şey çok güzel olsun diye. Huzurlu, mutlu, refah düzeyi üst seviyede, her yer çiçek böcek…

Hızlı düşünmeli, hızlı karar vermeli, hızlı uygulamalı… Acele değil kastettiğim, şeytan karışır yoksa! Eğer yeterince “hızlı” olabilirsen, tabi bu “yeterince hızlı” ışık hızını geçmek demek!, İstikbal’e doğru gidebilirsin. Geri gelebilir misin? Şimdilik pek mümkün görünmüyor. Zaten mümkün olsa şimdiye birileri gidip gelmez miydi?  İyi de neden hala sadece 9!  Proje mi üretilmiyor? Memlekette desteklenecek destinasyon  mu yok?  Var ama uygulayacak insan mı yok? Bütçesi mi çok? Fon mu yok? Fon var da vermek mi  istenmiyor? Kafamda deli sorular, istikbalimi düşünüyor ve zamanla eşit akmalı hızlı olmalıyım diyorum.

Sen de bir göz at istersen. Son kayıt 01 Temmuz 2016 www.gelecekturizmde.com Belki birlikte koşarız istikbale.

Paylaşmak Güzeldir
Burçak ATAK
TUROYD Genel Sekreteri

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.