Ne taraftayız?

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Mayıs 20, 2017, 1:19 pm
4 mins

Yıllardır içinde olduğumuz, reklam ve tanıtım alanında hizmet verdiğimiz turizm sektörüne, en zorlu döneminde Hotel Gazetesi’ni yayın hayatına başlatarak destek olmaya çalıştık. Kısa süre içinde camia tarafından kabul gören gazetemiz, doğal olarak sektördeki yöneticilerle daha haşır-neşir olma, sektöre yön veren dernek, kurum, kuruluş, STK adına ne varsa hepsini daha yakından tanıma fırsatı bulduk. 

Hemen her gün, toplantılar yapılıyor, mevcut durum tartışılıyor, yeni kararlar alınıyor, kısacası arı misali çalışıyor sektörün önde gelenleri.

Tabi yapılan toplantılarda konuşulanlar, kararlar, gelişmeler, kamu oyuna bir bir yansıyor, gerek biz ve gerekse diğer medya kuruluşlarının sayfaları ve sosyal medya hesaplarından.

Gelin görün ki, bir de bunun kamuoyuna yansımayan, kulislerde kalan tarafı da var. Amacım burada bunları ifşa etmek değil, birlikte krizi savuşturma mücadelesi verdiğimiz dostlarımıza naçizane tavsiyelerde bulunmak.

Turizme alanında hizmet veren müesseseler arasında doğal olarak bir rekabet var. Ama bu rekabet, son zamanlarda turizme hizmet amacıyla kurulmuş dernekler arasında da olmaya başladı. Bir derneğin yaptığı, öteki tarafından eleştiriliyor. Eleştiri tamam da sadece bununla kalmayıp, kutuplaşmaya doğru bir yol alış söz konusu. Öyle ki an geliyor, aynı amaç için kurulmuş iki dernek taban tabana zıt hale gelebiliyor. Halbuki birlikte hareket edilse, güçbirliği yapılsa sorunlar daha kolay ve çabuk çözülecek. Çünkü biz aynı gemideyiz.. Gemi su alırsa batacak olan bizleriz.

Burada akla gelen soru şu: Peki bu kutuplaşmanın biz hangi tarafındayız?

Cevap çok basit, biz turizm taraf›nday›z.

***

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Atılımı

Gelelim bize.. Yayın hayatına başlayalı 4 ay oldu. Her sayıda bir öncekinden daha iyi bir gazete sunmaya çalıştık sizlere. Bu sayımızdan itibaren de turizm denilince ilk aklımıza gelen İstanbul, Ege ve Akdeniz ile sınırlı kalmayıp, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimize de açılmaya başladık.

Türkiye’nin turizm haritasını önünüze koyduğunuzda hemen her bölgenin kendine özgü bir yapısı, dolayısıyla turizm potansiyeli olduğunu görürsünüz. Peki bu sözünü ettiğimiz Karadeniz, İçanadolu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde neler oluyor, bilen, takip eden, ilgilenen var mı?

Biz sektör gazetesi olarak bunu kendimize vazife edindik ve Adıyaman ve Mardin ile başlayan açılımımız genişleyerek devam etti.  Artık Anadolu’nun her köşesinde turizm adına ne varsa sayfalarımızda yer vermeye özen göstereceğiz.

Bu sayımızda da Elazığ, Diyarbakır ve Erzincan’dan güzel haber, röportaj ve öyküler var.  Çünkü biz artık her yerdeyiz

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.