GURUR DUYDUK….

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Haziran 20, 2017, 1:35 am
4 mins

‘Fazla mütevazı olma gerçek sanırlar’ diye bir söz vardır. Benim bu sözden anladığım, eğer övünülecek bir yanınız varsa övünün, abartmadan ama layıkıyla… Yayın hayatına başladığımız ilk günden beri, her sayıda bir gelişme gösterdik ve bunun haklı gururunu sizlerle paylaştık.

Sizlere 5. sayımızı sunarken, geçtiğimiz 4 sayıda her yazımda sözünü ettiğim gelişimimize bir yenisi daha eklendi. Bu süreçte gösterdiğimiz ciddiyet ve kararlılık Türkiye’nin en büyük medya kuruluşu olan Hürriyet Yayın Grubu’nun da dikkatini çekti. Onlardan gelen teklif sonucu yaptığımız bir anlaşma ile, bundan böyle Hotel Gazetesi, Hürriyet’in İngilizce yayınlanan Daily News Gazetesi ile birlikte dağıtılacak. Türkiye’nin en büyük yayın kuruluşu ile yaptığımız bu anlaşmanın verdiği gücün yanı sıra, bu gelişme hem bizi onurlandırdı hem de doğru yolda olduğumuzu gösterdi.

Bu güzel haberin ardından bize gurur kaynağı olan bir gelişmeden daha söz etmeden geçemeyeceğim.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini mercek altına aldığımız programımız kapsamında, yazarımız Ebru Yener, Mardin’e yaptığı bir gezi sonrası izlenimlerini, Hotel Gazetesi okurlarıyla paylaşmıştı. Ebru Yener’in yazısında ‘Mezopotamya’da bir kraliçe’ diye sözünü ettiği, Mardinli şef Ebru Baybara Demir,  dünyanın en prestijli şef yarışmalarından biri olan Basque Culinary World Prize’da (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri) 110 aday arasından ilk 10’a girerek finale kalan ilk Türkiyeli şef oldu.

Baybara, ödüle Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde yerel değerlere sahip çıkmak, unutulmaya yüz tutmuş yerel ürün ve tarifleri kayıt altına almak, Suriyeli mültecilerin toplumsal hayata entegrasyonuna destek olmak ve kadınların bölge ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla eğitmen şefliğini yürüttüğü Harran Gastronomi Okulu-Amazon Kraliçeleri projesi ile aday gösterilmişti.

Basque Culinary Center tarafından düzenlenen Bask Dünya Aşçılık Ödüllerini kazanan şef, 18 Temmuz’da Meksika’da ilan edilecek ve ödül töreni Ekim ayında İspanya’nın San Sebastian kentinde yapılacak.

Ebru Baybara Demir, finalde hangi dereceyi elde ederse etsin, amacına ulaşmıştır. Biz bu başarısından dolayı şimdiden kendisini kutluyor, böylesine değerli bir girişimciyi gazetemiz sütunlarına taşıdığı için yazarımız Ebru Yener’e de teşekkür ediyoruz.

Ebru Baybara Demir’in başarısında Hotel Gazetesi olarak bizim hiçbir katkımız yok elbette. Burada bizim için asıl gurur vesilesi olan, bu kadar kısa sürede bu kadar geniş bir ağı oluşturabilmiş ve turizm değerlerini sizlere taşıyabiliyor olmamızdır.

Çünkü biz doğru yerdeyiz..

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.