Bu sektör sahipsiz değil!

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Kasım 25, 2017, 6:45 pm
5 mins

Artık alışılageldiği üzere burada genelde ağırlıklı olarak gazetenin içeriğinden söz ederim. Çünkü 24 sayfamızın her cm/sütunu o kadar değerli ki, bu değerli sayfaları neyle doldurduğumuz, hangi konulara ne kadar yer verdiğimiz benim için önemli..


Bu sayıda değinmek istediğim bir haber var ki, bu haber sektörün ne kadar organize, gündemi, olayları, birbirin ne kadar yakından takip ettiğini, meydanın o kadar da boş bırakılmayacağını kanıtlayan bir haber.

Haberin konusu şöyle: Erzincan Üniversitesi’nin Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, okula anılacak öğretim görevlisi için ilan veriyor ama alınacak hocada aranan koşul, “İletişim Fakültesi’nin reklam tasarımı ve iletişimi veya Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümü lisans bölümü mezunu olmak ve bu alanların herhangi birinden tezli yüksek lisans yapmış olmak!”

Yani Turizm Meslek yüksekokuluna alınacak öğretim görevlisi için aranan şart, Turizm eğitimi almış olmak değil de, reklamcılık eğitimi almış olmak.. Bunun sebebi aslında belli aslında..

Bu sektörün birçok derneği ve bu derneklerin hepsinin de alanında söz sahibi, tecrübeli, sektörü iyi bilen yöneticileri var.. Bunlardan biri de POYD. Sevgili dostumuz Muhammet Cüntay durur mu.. Hemen olaya tepki gösteriyor.. İlk destek de olması gerektiği yerden, Turizm Akademisyenleri Derneği’nden geliyor.. Değerli görüşlerine gazetemiz sütunlarında yer vermekten onur duyduğumuz Başkan Prof. DR. Muharrem Tuna, POYD’a destek veriyor. Onlar gerekeni yapıyor, bize de vazifemizi yapmak, yani olaya sayfamızda gereken yeri vermek kalıyor. Biz de öyle yaptık.. Ne de olsa sektörün sesiyiz.

Tepkilerin sonuç getirip getirmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama hem POYD’u hem Turizm Akademisyenleri Derneği’ni kutlarız… Sektördeki STK’ların boşuna kurulmadığını, bu sektörün sahipsiz olmadığını gösterdikleri için.

Bunun dışında size yine dopdolu bir gazete sunabilmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Sektördeki olumlu gelişmelerin, sektörün can damarı organizasyonların hemen hepsinde yer alabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Nedir onlar?
Tarihimizde 3. kez düzenlenen, Ankara’daki Turizm Şurası. Ankara temsilciliğimiz 3 gün boyunda tam kadro oradaydı.

Her geçen gün daha da büyüyen, sektörün nabzının tutulduğu Uzakrota Travel Summit. Biz de tam kadro oradaydık..

2018 Troya yılı nedeniyle İstanbul Akgün Otel’de bir sergi açıldı. Türkiye Otelciler Birliği TÜROB tarafından desteklenen ve Akgün Hotel ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışı Bir anlamda Troya Yılı’nın İstanbul’daki ilk etkinliği idi. Bizi 3200 yıl öncesine götüren bu organizasyon için Sevgili Sevda Yılgaz’ı kutlayalım.
Sadece yurt içinde değil, uluslararası alanda da birçok etkinlik oldu Kasım ayında. Bunlardan en önemlisi de Londra’daki Turizm Fuarıydı. Eğer ciddi bir yayın yapıyorsanız, uzak yakın demeden sektörün önemli organizasyonlarını takip etmek zorundasınız.. Biz de öyle yaptık ve Londra’daki organizasyonda yerimizi aldık.
Aralık’ta İzmir’de gerçekleştirilecek İzmir Turizm Fuarı ve Gastronomi Turizmi Kongresi’nde yerimizi alacağız.. Yayıncılık sorumluluğu bunu gerektirir çünkü.
Gazetemizin son sayılarını incelediğimizde dikkat çeken bir konu da sektördeki eğitime yönelik çalışmalar. POYD, Laleli Otelciler Platformu ve KATİD ve TÜROYD’u bu konudaki aktif çalışmalarından dolayı kutlayalım. Böyle devam ederse, çok yakın bir gelecekte sektörün eğitimli eleman sorunu kalmayacak.

Gelecek sayıda daha güzel ve daha olumlu haberlerle birlikte olmak dileğiyle

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.