Yeni sezona doğru…

Yeni sezona doğru...
ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Şubat 28, 2018, 9:43 pm
3 mins

Turizm sektöründe birkaç aydır esen ılık rüzgarlar, gün geçtikçe sıcaklığını artırıyor. Her organizasyon, (fuar-Workshop-zirve vs) beklenin üstünde ilgi görüyor ve katılımcıların geleceğe daha bir umutla bakmasına neden olan verileri sunuyor. 

Bunların başında da geçtiğimiz ayın belki de sezonun en önemli buluşması EMITT geliyor. “EMITT 2018, 85 ülkeden 1.065 katılımcı ve 54.364 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sene katılımcı bazında %55 büyüme kaydeden EMITT, 2018 yılında turizm sektörünün de tırmanışa geçeceğinin sinyallerini verdi.” Bu cümleler EMITT’in kapanış bülteninden. Üstüne başka söze gerek bırakmayacak kadar açık ve net. Fuarla ilgili tüm detayları içerde bulabilirsiniz.

Bu sayımızda sizlere sektördeki önemli bir işbirliğinin müjdesini veriyoruz. Hotel Gazetesi ile Türkiye’de turizm sektörünün digital dönüşümüne yön veren HotelRunner arasında bir anlaşma yapıldı. Bu işbirliği sonucu, gazetemiz aracılığıyla HotelRunner sistemine abone olan oteller, hem ücretsiz sisteme dahil olacak, hem de sistemin tüm olanaklarından %15 indirimle yararlanabilecekler. 

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük üçüncü kongre, toplantı ve etkinlik fuarı olan ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines’ın beşincisi kapılarını açtı. Sektörün umut bağladığı, beklentilerin tavan yaptığı fuarla ilgili olarak Turizm Medya Grup Başkanı Volkan Ataman’ın verdiği tüm detayları bu sayımızda bulabilirsiniz.

Editörümüz ve Yayın Danışmanımız Remzi Yılmaz, Mahmutbey’de açılan yeni oteli inceledi ve yazdı. Tryp by Wyndham-Hawthorn Suites by Wyndham’ın aynı binada hizmet verdiği bu otel bugüne kadar görmeğe alıştığımız otellerden çok farklı. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız, okuyun… Hatta sadece okumakla kalmayıp, gidin yerinde inceleyin. 

TUROB’un bu ayki raporunda ilginç bir araştırma var. İki ülke arasında yaşanan kriz nedeniyle gerilemeye başlayan Hollandalı turist sayısında yeni sezonda artış bekleniyor. 

Ülkeyi şehir şehir gezerek incelemelerde bulunan yazarımız Ömer Koray Ünal’ın bu defaki durağı Giresun’du. Giresun denince akla gelen yeşilden, fındığa her şeyi bu incelemede bulabilirsiniz.

Turizme dair ne varsa her şeyin olduğu, sektörün duayenlerinin görüşlerini ve geleceğe dair umutlarını paylaştığı, eleştirilerini getirdiği dopdolu bir sayıyı daha sizlere sunmanın mutluluğu ile karşınızdayız.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.