Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Ne var ne yok?
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Ne var ne yok?
editörden

Ne var ne yok?

ALIYE UCBAS
Last updated: 29 Mayıs 2018 17:35
ALIYE UCBAS Published 29 Mayıs 2018
Share
SHARE

Krizleri atlatıp, yeniden ayağa kalkan turizm sektörü, bir yandan geleceğe dönük planlarını yaparken bir yandan da kriz dönemindeki yaraları sarmaya, travmayı onarmaya çalışıyor. Son döneme kadar da bu anlamda epeyce bir yol aldık. Krizin acılarını unutmaya başladık derken, ortaya atılan yeni bir iddia yeni bir silkinmeye neden oldu.

Tüm geçişler sancılıdır. Belki doğacak çocuk nur topu gibi ve son derece sağlıklı ama o doğum sancısı çekilecek. Burada da durum aynısı. Belki yeni sistem sektör için daha hayırlı olacak, bunu bilemeyiz ama Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birbirinden ayrılarak başka bakanlıklara bağlanacağı tartışması sektörü sarstı. Belki de bu kadar sarsılmasının asıl nedeni krizden yeni çıkmış, henüz tam anlamıyla toparlanamamış olmamız.

Sektörün sesi olarak bu ayki sayımızın ana konusunu bu tartışmaya ayırdık. Sektöre yön veren STK yöneticilerinden konuyu değerlendirmelerini istedik. Sonuç genel olarak bakanlığın kapatılması yerine daha da güçlendirilmesi gerektiği fikri ağır bastı.
Turizm sektöründe büyük, küçük, orta ölçekli, güçlü, çok güçlü, etkili, etkisiz birçok STK ve dernek var ve bunlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Yeni kurulan derneklerden biri de TUROYD. Turizm Otel Yöneticileri Derneği adıyla geçen yıl kurulan bu dernek, öyle hızla büyüyüp gelişiyor ki, etkisi çok yakında hissedilecek. TUROYD son toplantısını Ankara’da yaptı ve bu toplantıda çok önemli kararlar alındı. Başından beri iddiamız, turizm sektörünü ilgilendiren bir konu olduğunda bizim de orada olmamız. Dolayısıyla TUROYD’un Ankara’da yapılan bu önemli toplantısında da oradaydık. Bu ayın ikinci önemli konusu da bu oldu. Ayrıntıları okuyunca sanırım bana hak vereceksiniz.

Turizm Sektörünün en önemli yanlarından biri, yöneticilerinin çoğunluğunu sosyal sorumluluk konularına duyarlı kişilerin oluşturması. İşte onlardan biri de Değer Otizm Derneği Başkanı Hatice Şule Gökırmak. Birçok STK’da aktif görevi bulunan Şule Hanım, bu derneğin kurucu başkanı. Kendisiyle yaptığımız röportajda hem derneği hem de Şule Hanım’ı tanırken, Otizm ve otizmli çocuklar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Turizmde son yılların gözde destinasyonlarından Alacatı, çağımızın en büyük hastalığı hızlı değişime karşı direniyor, kendini korumaya çalışıyor. Kurulan Alaçatı Turizm Derneği’nin, bu anlamda verdiği mücadele göz ardı edilecek gibi değil.. Bizler de hem kendilerine destek vermek hem de diğer bölgelerimize de örnek olabileceğini düşünerek bu çalışmalara sayfalarımızda yer verdik. Alaçatı’nın huzurlu bir tatil yeri olarak kalmasını sağlamak için yapılan son çalışmaları da, gürültüyü önlemek adına geliştirilen #alacati75desibel projesi. Belki siz de hizmet verdiğiniz bölgede bu tip çalışmalar yaparak daha huzurlu bir belde haline getirebilirsiniz.

Vefa bizim için sadece İstanbul’da bir semt adı değil.. Biz sevdiğimiz dostlarımıza sevgimizi, saygımızı bağlılığımızı sürdürürüz.. Bu sayımızda sektöre ömrünü adamış bir insanı, Halil Tuncer Abimizi anlattık.. Hatta biz anlatmadık, o kendisini anlattı.. Sektörde kendisini tanımayan yoktur ama daha yakından tanımak isteyenlere okumalarını öneririm.

Geziyorum sayfasında Ömer Koray Ünal’ın bu ayki durağı Gaziantep’ti. Bu kentimize gidip görmüş olsanız bile, yazarımız Ömer Koray Ünal bir başka görüyor, bir başka anlatıyor. Bir de onun gözüyle bakın ki, neler kaçırmışsınız görün..
Bu ayki iddialı sayfalarımızdan biri de İK.. Sektörde bir hareket var. Bu da işlerin iyiye gittiğinin göstergesi. Kim hangi şirkete geçmiş, kimler terfi etmiş merak ediyorsanız, bakın. Ancak sektörün tecrübeli isimlerinden Orhan Genceli abimizin İK konusunda yazdığı yazıyı mutlaka okuyun…

Yılın en önemli zirvelerinden Uzakrota Summit 2018’in konuşmacıları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Neredekal.com’un Bodrumlu otelcilere vereceği Turizmde Dijital Dönüşüm” konulu bir eğitim semineri, TÜROB’un UEFA Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi finallerinin art arda İstanbul’da yapılacak olmasına ilişkin değerlendirmesi, kısacası turizme dair ne varsa hepsi bu sayıda.

Hotel Gazetesi’nin Mayıs sayısında bir de promosyonumuz var. 20-23 Haziran tarihlerinde İstanbul Fuar merkezi’nde düzenlenecek İstanbul Ev Elektroniği ve Yan Sanayi Fuarı’na davetiye veriyoruz. Bu da bir yılı aşkın süredir bizi destekleyen okurlarımıza bizim küçük bir hediyemiz olsun.

Gelecek sayıda daha güzel haberlerde buluşmak ümidiyle..

Göz At

HOTEL GAZETESİ 40 SAYI ŞUBAT EMITT 2025

Hotel Gazetesi 39 Sayı ARALIK- TTI İZMİR

Hotel Gazetesi 38 sayı- Kasım UZAKROTA-ANKARA

HOTEL GAZETESİ SAYI 37 EKİM 2024 (İTF)

Hotel Gazetesi-29-Sayı-EKİM-2022

TAGGED:EDİTÖRDEN
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://www.istanbulturizmfuari.com.tr/

https://www.ttiizmir.com.tr/

Son Yazılar

  • Kıbrıs’ta Uluslararası Yat Yarışları Coşkusu Başladı! 20 Temmuz 2025
  • Antalya’da Deniz Polisi 24 Saat Görevde! 20 Temmuz 2025
  • Antalya’ya Rekor Turist Akını: 102 Bin Ziyaretçi! 20 Temmuz 2025
  • Antalya’da Deniz Güvenliği İçin 24 Saat Nöbet 20 Temmuz 2025
  • Antalya Deniz Polisi: Güvenlik İçin 24 Saat Görevde! 20 Temmuz 2025

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum