Sosyal Sorumluluk

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Haziran 30, 2018, 9:02 pm
4 mins

Sevgili Okurlar..

Günler, aylar birbirini kovalayıp, mevsimler art arda yer değiştirirken, bizler de yeni bir sayıyla karşınızdayız..

Öncelikle Hotel Gazetesi’nin Haziran sayısında neler var, kısaca özetleyelim. Kapak konumuz TTYD Başkanı Oya Narin’in ayrıntılarını açıkladığı Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklik. Sayın Narin’in “Turizm yatırımcısının bir rüyası gerçekleşti” sözüyle önemini vurguladığı sistem sektöre yeni bir hareketlilik getirecek. Bu çalışma ile birlikte turizm 12 aya yayılacak ve bu yolla 4 milyar $’lık gelir sağlanacak.

Hintli bir işadamı 3.500 personelini mükafat olarak bir haftalığına İstanbul’a gönderiyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın gayreti, TravelShop Turkey sahibi Murtaza Kalender’in çabası ile sağlanan bu başarı, sadece bu turistlerin İstanbul’da bırakacağı döviz ile sınırlı kalmayıp, değerlendirilmeli. Bu 3.500 kişinin ülkelerine geri döndüklerinde anlatacakları güzellikler, bir 3.500 kişilik grubun daha İstanbul’un yolunu tutacağı nitelikte olmalı.

Haziran sayımızda yine her zamanki gibi dopdolu.. TÜRSAB, TÜROB, KAPTİD, MARSAP gibi sektöre yön veren STK’lar, Prof. Dr. Muharrem Tuna, İhsan Türkus, Hüseyin Baraner, Orhan Genceli gibi sektörün duayenlerinden değerlendirmeler, Geziyorum sayfasında Ömer Koray Ünal’ın özgün anlatımıyla Bursa, kısacası turizme dair ne varsa yine aynı titizlikle yer verdik.

Sektördeki olumlu olumsuz tüm gelişmeleri haber verirken, bizim kendi güzelliklerimizden söz etmeden olur mu?

Kurulduğu günden beri sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden ve bu konuda çalışmalar yapan kurumları destekleyen Hotel Gazetesi, artık otizmli çocuklara da destek olacak. Değer Otizm Derneği ile işbirliği konusunda anlaşan gazetemiz, bundan böyle derneğin, otizmli çocuklar için yaptığı tüm aktivite ve organizasyonlara destek verecek. Bu işbirliği çerçevesinde Değer Otizm Derneği Başkanı Şule Gökırmak, iş dünyasında başarıdan başarıya koşan, iyiliği düstur edinmiş, ihtiyaç sahiplerinin yardımına olan ancak Xsanları ile röportaj yaparak onları kamu oyuna tanıtacak. Böylece, diğer iş insanlarının örnek alması gereken altın kalpli yönetici ve patronları da siz okurlarımıza takdim etme şansı bulacağız. Peki biz bundan ne kazanacağız? Güzelliklerin örnek alınmasına ve yayılmasına katkıda bulunmanın hazzını yaşayacağız. Bilindiği gibi Hotel Gazetesi olarak Lösemi Çocuklar Vakfı’nı da (LÖSEV)destekliyoruz. Böylece yayın hayatımızın ikinci yılında, sadece okuyucumuza, sektörümüze karşı olan sorumluluklarla sınırlı kalmayıp, sosyal sorumluluklarımızın da sınırlarını genişletmiş olduk.
Darısı yeni yayınlara, yeni güzelliklere..

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.