İSTTA 2020 YILINA VEDA ETTİ

İSTTA 2020 YILINA VEDA ETTİ
Hotel Gazetesi
Posted on Aralık 29, 2020, 10:17 am
13 mins

Centro Westside by Rotana İstanbul Oteli’nde düzenlenen veda yemeğinde, Turizm basını ve sektörün önde gelen temsilcileri bir aradaydı.

Turizmcilerin 2021 yılından beklentilerinin konuşulduğu yemekte, TravelShop Turkey’in 2021 yılında düzenleyeceği dev projeler umutları yeşertti.

İSTTA 2020 YILINA VEDA ETTİ

İstanbul Turizm Derneği, Turizm sektörüne yön veren basın mensuplarına yönelik 2020 yılına veda yemeği düzenledi. Centro Westside by Rotana Istanbul Oteli’nde düzenlenen yemekte, Covid-19’a karşı hijyenik önlemler alınarak, sosyal mesafe kuralları tatbik edildi.

Yemekli toplantıya, ISTTA üyeleri, TravelShop Genel Müdürü Murtaza Kalender ve TravelShop Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Kalender, Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, Levni Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, Sim Hotel sahibi Önder Duruçay, Lionel Hotel Genel Müdürü Engin Kıdan ve Lionel Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Uğur da katıldı.

YALÇIN AYDIN: BASIN EMEKÇİLERİ ÇOK YORULDU

ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı, Yalçın Aydın

ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı, Yalçın Aydın, yemekte yaptığı konuşmada, zorlu geçen 2020 yılının ardından, 2021 yılına umutla girerek bu yılın camiamız için hayırlı bir yıl olması temennisini dile getirdi. 2020 yılında basın emekçi kardeşlerimizin çok yorulduğunu ve oldukça etkilendiğini belirten Aydın, bir nebze olsun Turizm Basını üyelerine bir moral ve motivasyon fırsatı sunmaya çalıştıkları bu yemeğe teşrif etmelerinden ötürü minnettarlığını dile getirirken kendilerine mutlu ve başarılı bir 2021 yılı diledi.

DEV PROJELER BİZİ BEKLİYOR

Yalçın Aydın, 2021 için de güzel projeler yapacaklarını belirtirken, bu projeler arasında dikkat çeken Luxury MICE hakkında bilgiler verdi. Aydın’ın açıklamasına göre, 22-25 Mart 2021 tarihleri arasında TravelShop Turkey ile iş birliği içinde İstanbul’da düzenlenecek Luxury MICE etkinliği ve ardından 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek dünyanın en prestijli derneklerinden IADWP’nin yıllık geleneksel etkinliği Düğün Organizasyonları ve Romantik Seyahat Segmentinin öncülerini Türkiye’de bir araya getirecek.

EMRE GÜLLÜLER’DEN TEŞEKKÜR

Centro Westside by Rotana Istanbul Genel Müdürü
Emre Güllüler

Bu yemeğe ev sahipliği yapan Rotana Hotel- Mahmutbey’in Genel Müdür Emre Güllüler, Murtaza Bey’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında “2021 beklentim. 2021 öngörmek çok güç. Dinamikler çok çabuk değişiyor. Bilinmezlerle dolu. Ümitli olmakta yarar var. Açıkçası Bizler bütçemizi yaparken 2021 altıncı aydan sonra hareketliliğin başlayacağını öngördük. Bunu da birçok veriye dayanarak yaptık. Bahsettiğim gibi burası Abu Dabi merkezli Uluslararası Ortadoğu hotel zinciri. Bütçemizi oluştururken Ortadoğu’dan veri alındı. Çünkü İstanbul’un en büyük besin kaynağı Ortadoğu pazarı. Avrupalılar biraz daha temkinli davranacaktır. Ortadoğu Rusya aslında Türkiye pazarının ilk iki sırasını oluşturan pazarlar. Ben ümitliyim. Ümitli olmak zorundayım” dedi.  Güllüler, sağlıklı, bol kazançlı ülkemiz için dünya için güzel bir yıl olması temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

ENGİN KIDAN: HAZİRAN SONU İÇİN UMUTLUYUZ

Lionel Hotel Genel Müdürü Engin Kıdan

İSTTA Başkanı Yalçın Aydın, daha sonra 2021 ile ilgili görüş ve beklentilerini almak üzere sözü katılımcılara bıraktı. Lionel Hotel Genel Müdürü Engin Kıdan söz alarak, 2021’e ilişkin beklentilerini şöyle açıkladı: “Antalya’da da işletmemiz var. Orda işlerin daha çabuk açılacağını düşünüyorum. Çünkü deniz, kum, güneş özlemi insanlarda daha çok fazla. İstanbul için belirsizlikler var ama Haziran sonrası için biz de umutluyuz. Kısa çalışma ödeneği olmazsa sıkıntı süreç içindeydik. İstanbul için çok düğün organizasyonu ve banket, toplantı organizasyonu iptal oldu. Bunların hepsinin geri ödemesini yaptık. Bunlar tekrar yapılacak. Önümüzdeki sene Eylül’den sonra toplantılar hafif hafif başlar. Düğün organizasyonları hazirandan sonra hemen başlar. Başta açık alana talep olur. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak deniliyor ama çabuk unutulur. Eskisi gibi olur ama bazı şeyler değişecek. Maskeler hemen atılmayacak, bazı kişilerde psikolojik olarak kalacak. Turizm sertifikasını iyi duyurup, dünyada bu anlamda biz en güvenilir olduğumuzu yansıtmalıyız.”

DEMET UĞUR: BEREKETLİ BİR YIL OLSUN

Lionel Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Uğur

Lionel Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Uğur ise görüşlerini şöyle açıkladı: “Genel olarak ortak beklentiler var. Ortak görüşlerdeyiz. Her inişin bir çıkışı olacak. Türkiye fiyat avantajı ile hizmet kalitesi ile daha hızlı toparlanır. Ülkemiz TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesiyle çok daha ekonomik tatil destinasyonu haline geldi. Keşke bu özelliğiyle tercih edilebilir olmasaydık ama böyle de bir gerçek var. İkinci değineceğim dikkat etmemiz gerekenler olacak. Tur operatörleri, acentalar çok sarsıldılar. Zor geldiler bu günlere. Bu anlamda çalışacağımız partnerlerimizin ödeme güçleri nasıl ne kadar ödemelere sabit kalabilecekler, bu çok önemli bence. Bundan sonra hiçbirimizin batık parayı göğüsleyebilecek bir lüksü durumu olmayacağını düşünüyorum. Dilerim 2021 sağlıklı, sağlam partnerlerimizle tekrar iş birlikleri yaparız. Herkesin bereket göreceği bir yıl olsun.

KALENDER: İNSANLAR TÜRKİYE’YE GELMEK İÇİN BEKLİYOR

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender

İSTTA Yönetim kurulu üyesi ve TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, evsahipliği yapan kuruma ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 2021 yılına ait umutlu beklentilerini ve nedenlerini sıraladı. Her zaman hayata pozitif bakan biri olduğunu söyleyen Kalender, şöyle konuştu: “Mart ayında da yüzü gülen, haya umutla bakan, turizm sektöründen asla ve asla  umudu kesmeyen birisiyim. Bazı kriterler nasıl pozitife çevrilir diye düşündüm. 14 kez uluslararası düzeyde zoom toplantısı yaptık. Turizm sektörünün nabzını tuttuk. Dünyada neler oluyor inceleme fırsatımız oldu. En son Meksika’daydım. Baktım Meksika’da hayat devam etiyor.  Türkiye’de  koronovirüs zirve yaptığı için karamsar konuşuyoruz. Meksika’da sertifika zorunluluğu ve cezai işlemler yok.. 2021’de neler yapabiliriz diye düşündük. 8 tane etkinlik yaptık. 6 tanesi uluslararası düzeyde workshop çalışması. Bir tanesi Uluslararası düğün derneğinin 14. Etkinliği İstanbul’da olacak. Diğeri ise Eko turizm topluluğu temmuz ayında Tokat’ta olacak.”

İYİMSERLİK VE ÇALIŞMAK GEREKLİ

Sektörün karamsarlığı üzerinden atması gerektiğinin altını çizen Kalender, “Hepimiz karamsar olursak, tanıtım yapmazsak, işler nasıl iyi olacak? Sahaya çıkarsak, kendimizi tanıtırsak, biz turizmi 12 aya nasıl yayabiliriz diye düşünürsek, muhtemelen iyi olacak. Benim şahsi inancım, kanaatim şu mart ayı itibari ile yavaş yavaş rutine girecek. Şu anda uçak olsa, 20 ayrı grup Türkiye’ye gelecek düzeyde. Avusturalya, Kanada en az 20 tane sözleşmeleri yapılmış gruplarımız bekliyor. Türkiye’deki tek sıkıntı havayollarının ve uluslararası ülkelerin sınırlarını açması. Koronavirüs 30.000 değil 50.000 bin olsa oteller açık olduğu sürece insanlar yine gelecek. Meksika’ya giderken THY uçağı business dahil full dolu. Uçağın % 70’i Rus, çünkü Meksika’da oteller açık, eğlence mekanları açık. Bize niye gelsin ki. Oteller kapalı, restoranlar kapalı. Bütün kuralları uyarsak, 2021’den karamsar değilim, umutluyum” diyerek sözlerine son verdi.  

YALÇIN AYDIN: KRİZE ANTRENMANLIYIZ

İSTTA Başkanı Yalçın Aydın sektör temsilcilerinin görüşlerinin ardından söz alarak teşekkür konuşması yaptı. Rotana Hotel’e kendilerini ağırladıkları için çok teşekkür eden Aydın şunları söyledi: “Dünya var olduğundan beri o kadar çok krizin içinden geçti ki, 3 sayfalık kriz listesi var. Buralarda biz anteraman yaptık. Türkiye olarak çok savaştık. Bu herhangi bir kriz değil. Tüm dünyayı derinden etkileyen bununla savaşmak bizlerin ve Türkiye’nin değil, bütün dünyanın beraber savaşmak lazım. Şimdi 2021 yılına gelirsek, bu mücadelenin başında Sevgili Murtaza tek başına savaşıyor. Bizi de yanında sürüklüyor, sağ olsun. Aşının yapılması mart ve nisan sonuna kadar aktif turizmin başlaması 15 Mayıs olarak düşünüyorum. Ondan sonra herhangi bir şey olmazsa mutasyon gibi, turizm iyiye gider. Bütün otellerin planlarını ona göre yapmaları gerekir. Haziran sonrası başlayacak. Bütün ülkeler kapılarını açar mı, açmaz mı bilemiyorum. Mücadele edeceğiz hep beraber, 2021 yılı hepimizehayırlı uğurlu olsun. Turizm bakanlığı tarafından kullanılan fon var. Bu fonlardan faydalanıp gidilmeyen pazarları gitmek lazım. Turizm çeşitliliğini arttırmak lazım. Geldiğiniz için teşekkür ederim. “

https://otelgazetesi.com/2020/07/27/lionel-hotel-istanbul-yeni-normale-hazir/
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.