“TURİZM PERSONELİNE ÖĞRENCİYKEN DEĞER VE DESTEK VER”

“TURİZM PERSONELİNE ÖĞRENCİYKEN DEĞER VE DESTEK VER”
Hotel Gazetesi
Posted on Ocak 13, 2021, 2:39 am
4 mins

Turizm okullarında eğitim gören öğrencilere bir destek de OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz’den:

“TURİZM PERSONELİNE ÖĞRENCİYKEN DEĞER VE DESTEK VER”

OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz

Turizm Sektörüne kalifiye eleman ve yönetici yetiştiren okullardan mezun olan öğrencilerin başka mesleklere yönelmesi, sektörün öteden beri süregelen sorunlarından biri. İstatistiklere göre, turizm lisesi veya üniversitesinde okuyan öğrencilerin %70’i başka mesleklere yöneliyor. OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz’ün açıklamasına göre üniversitelerin turizm bölümü kapasiteleri de %30’un üzerine çıkamıyor. Bir de buna pandemi nedeniyle faaliyetlerini durduran müesseseler eklenince, mezunların iş bulmaları daha da zorlaştı, sektörün akil insanları sorunu daha yüksek sesle dile getirmeye başladı.

AKYÜZ: BİZ DESTEĞE 2014 YILINDA BAŞLADIK

İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Pelin Tuna’nın sayfamızda yayınlanan ‘TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ KAYBETMEYELİM’ çağrısına sektörden çığ gibi destek gelirken, turizm öğrencilerine adına bir çağrı da OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz’den geldi.

TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ KAYBETMEYELİM

Turizm Personeline öğrenciyken destek verilmesi gerektiğini belirten ve bu konuda sektördeki yöneticilere çağrıda bulunan Tarkan Akyüz, bu konuda OldCity olarak geçmişten bugüne yaptıkları çalışmaları anlattı. Akyüz şunları söyledi: “2014 yılında o zamanki adımızla Laleli Otelciler Platformu Başkanlığına seçildiğimde, yönetim kurulu ile ilk toplantımızda kendi bölgemizde bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencilerine destek vermemiz gerektiğini konuşmuştuk. O yıllarda turizm çok iyi ve bütün oteller her bölümden personel sıkıntısı yaşıyordu. Yönetim olarak okula gidip çalışmaya ihtiyacı olan öğrencilere otelin her bölümü için iş imkanı sunmaya karar verdik. Basından bizi takip eden İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm Bölümü hocalarından Tolga Akagün, bize ulaştı ve İstanbul Üniversitesi ile bu konuda bir çalışma başlatmış olduk. Tolga Hoca, bizi üniversite kampüsüne davet etmek suretiyle öğrencilerle soru cevap şeklinde bir panel düzenledi. O günden sonra işe ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize iş ve staj imkanı sunduk. Hatta üniversitenin turizm kulübü öğrencilerinin her ay düzenlediği toplantıları otellerimizde ücretsiz olarak yapmaya başladık.”

“GÜÇLÜ EĞİTİM, GÜÇLÜ ÖĞRENCİ, GÜÇLÜ TURİZM!”

OldCity Otelciler Platformu olarak öğrencileri ellerinden geldiğince turizme kazandırmayı misyon edindiklerini belirten OldCity Başkanı Tarkan Akyüz, turizm öğrencilerini sektöre kazandırmak için yapılması gerekenleri 5 maddede sıraladı.

İşte o maddeler:

  1. Turizm sektörüne hizmet veren tüm sivil toplum kuruluşları, turizm öğrencilerine ve okullarına Old City Otelciler Platformu kadar destek vermelidir.
  2. Her otel, kendi bölgesinde bulunan turizm okullarına öğrencilerine bire bir destek vermelidir.
  3. Öğrenciler için staj şartları ve ücretleri daha uygun hale getirilmelidir.
  4. Turizm okullarımızın maddi imkansızlıktan kurtarılması gerekir.
  5. Turizm okulları, bölgesinde bulunan otellerle dirsek temasında olmalıdır.

Tarkan Akyüz, sözlerini “Biz Old City Otelciler Platformu olarak diyoruz ki, “Güçlü Eğitim, Güçlü Öğrenci, Güçlü Turizm!” diyerek noktaladı.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.