İSTANBUL GASTRO SHOW MERKEZİ OLUYOR

İSTANBUL GASTRO SHOW MERKEZİ OLUYOR
Hotel Gazetesi
Posted on Şubat 18, 2021, 6:12 pm
7 mins

Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ortaklığıyla düzenlenecek etkinlikte, dünyanın başkenti İstanbul yeni bir unvan daha kazanacak

İSTANBUL GASTRO SHOW MERKEZİ OLUYOR

2-4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Avrupa’nın en büyük Gastronomi Turizmi Fuar ve Konferansı, ‘7 Şehir 7 Bölge 7 Ülke’ teması ile dünyadaki gastronomik lokasyonları belirleyecek

Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ortaklığıyla ACE of MICE etkinliği ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Gastro Show, tüm gastronomi sektörü paydaşlarını bir araya getirerek ticari hacmin artırılmasını ve konferans programlarıyla dünya liderlerini sektörle buluşturmayı hedefleyerek yola çıktı.

GASTRONOMİ FUARI-KONFERANSI

İlki, 2-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Açık Alan – ICC’de düzenlenecek olan Gastro Show, Covid-19 gelişmeleri titizlikle takip edilerek organize edilecek ve tüm misafirlerin sağlığı-güvenliği ek önlemlerle korunmaya alınarak, değerli bir gastronomi fuarı-konferansı yapılması hedefleniyor. Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), gastronomi endüstrisinin farklı segmentlerinden oluşan geniş yelpazede katılımcı ve ziyaretçi profilini “7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke” mottosuyla 2021 yılında ilk defa ağırlayacaklar.

160 katılımcı, 15.000 ziyaretçi ve 50 konuşmacı ile gerçekleşecek Gastro Show’a Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinden gastronomi sektörüne damga vurmuş üst düzey şefler, gastronomi uzmanları katılarak katkı sunacaklar.

TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ŞEFLERİ MARİFETLERİNİ SERGİLEYECEK

İstanbul Kongre Merkezi’nin açık alanında yapılacak olan Gastro Show etkinliği, 2 büyük Dome çadır konsepti toplantı odası ile fuara değer katan içerikler üretecek. Türk mutfağı, peynir, pide, döner ve pizza gibi Workshop’lar bir Dome çadırı içinde yapılacak olup, diğer Dome konferans alanında ise Türk mutfağının önemi, Yıldızlar geçidi (Türkiye ve dünyanın en önemli şefleri), hikayeleri ile 7 gastronomik şehir, coğrafi işaretli ürünler, 7 ülke mutfağı, sokak lezzetleri, Modern Türk Mutfağı, sağlıklı beslenme, Vegan-Vejeteryan beslenme, iklim değişikliğinin yemeklere etkisi ile dünya gastronomi trendleri üzerine değerli konuşmacılar eşliğinde bilgilendirici oturumlar yapılacak.

DÜNYA MUTFAKLARININ SÖZ SAHİPLERİ KONUŞACAK

Değerli konuşmacılar arasında; Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Eric Wolf, kısa zaman önce Michelin yıldızı alan “dede” restoranı ile Türkiye’nin gururu olan Ahmet Dede, Nepal Şefler Birliği Başkanı Suresh Basnet, Kudüs Aşçılık Enstitüsü Kurucusu “Slow Food Chef Alliance” Ulusal Koordinatörü Udi Goldschmith, United Nations Women temsilcisi Asya Varbanova, Respond on Demand kurucusu ve Dünya Yemek Sanatı Derneği Üyesi Maria Athanasopoulo, Ödüllü gazeteci-yazar Chantal Cooke, Bergamo Üniversitesi Profesörü ve Gıda Turizmi Araştırmacısı Roberta Garibaldi gibi değerli konuşmacılar oturumlarda tecrübe ve bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Türkiye’nin en değerli şefleri de aramızda olacaklar. Her biri alanında uzman şefler arasında Aydın Demir, Deniz Temel, Ebru Baybara Demir, Mehmet Yalçınkaya, Murat Bozok, Sahrap Soysal, Sinem Çapraz, Somer Sivrioğlu ve Umut Karakuş konuşmacı olarak yer alacaklar. Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, STK Başkanları-Yönetim Kurulu Üyeleri, gazeteci- gastronomi yazarları ve akademisyenler de etkinlik programına deneyim, uzmanlık, renk ve kalite katacaklar.

MASTER CHEF’LERİN SUNUMLARINI DENEME FIRSATI

Dome çadırlar içerisinde 360 derece Video Mapping Show esnasında master şeflerin muhteşem sunumlarını deneyimleme fırsatı olacak. B2B Alanında Gastronomi acentaları, uluslararası etkinlik ajansları, otellerin Concierge müdürleri ile yüz yüze toplantılar yapma imkanları bulacaklar. Böylelikle, değerli kurumlar Gastro Show’a katılarak Türkiye ve dünyadaki satıcılarla tanışma, yeni anlaşmalar imzalama ve oldukça büyük bir pazarda satışlarını artırma şansına sahip olacaklar.

Gastro Show katılımcıları, tüm önemli sektörler ve belirli nişler dahil olmak üzere Gastronomi-Turizm gıda ve turizm endüstrisinin tamamını temsil edecek. Fuar, gerçek gıda ve içecek ürünlerinin yanı sıra lojistik çözümleri ve sağlık ürünlerini de kapsayacak. Bu kadar çok ürünün sergilendiği ve başka yerde bulunamayacak satış yapma ve iş ağı kurma olanaklarının bulunduğu fuarın, her yıl binlerce profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olması da pek de şaşırtıcı olmasa gerek!

Gastro Show İstanbul, çok sayıda sektör ve pazarda faaliyet gösteren dünyanın en kaliteli gıda ürünleri üreticilerini bir araya getirerek, gastronomi sektörüne değer yaratma misyonunu sürdürmeyi hedefliyor.

Detaylı bilgi için : www.gastroshowturkey.com

Gastro Show Tanıtım Dosyası

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.