ERESİN: DESTEKLER EN KISA SÜREDE TÜRKİYE EKONOMİSİNE GERİ DÖNECEK

ERESİN: DESTEKLER EN KISA SÜREDE TÜRKİYE EKONOMİSİNE GERİ DÖNECEK
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 22, 2021, 4:37 pm
3 mins

KÇÖ’nün ve desteklerin uzatılması Turizm Sektöründe memnuniyetle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla, Turizm Sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Sektörün sorun, talep ve önerilerinin değerlendirildiği kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TÜROB Başkanı Yardımcısı Armin Zerunyan, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile TGA Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Kabulün ardından, düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile Turizm Sektörüne yönelik uygulanan KDV indiriminin Haziran 2021 sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

TÜROB BAŞKANI ERESİN: BAKANIMIZIN ETKİN GİRİŞİMLERİ SAYESİNDE

Kabule katılan TÜROB Başkanı Müberra Eresin yaptığı değerlendirmede “Görüşmemiz esnasında Sayın Cumhurbaşkanımızın sektörümüzdeki gelişmelere son derece hakim olduğunu müşahade etme fırsatı bulduk, bu durumdan büyük memnuniyet duyduğumu özellikle belirtmek isterim. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın da sektörümüzün güncel durumuna ilişkin hükumet nezdinde etkin girişimleri bugünkü olumlu sonuçlara vesile oldu. Başta KÇÖ olmak üzere uzatılan destekler turizm sektörü için hayati önem taşıyor. Bir sonraki adımımız ise işletmelerin finansal ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması olacak. Bu vesileyle sektörümüzden ilgi ve desteklerini esirgemeyen, her zaman sektöre duyduğu inanç ve güven için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza ve Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza şükranlarımızı sunar, turizm sektörü olarak, verilen desteklerin çok daha üzerinde katma değeri eskiden olduğu üzere, en kısa süre içerisinde Türkiye ekonomisine sağlayacağımızı belirtmek isterim” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ ARTIK CEPTE
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.