Go turkey reklamları (Eğlenin ben aşılıyım)

Go turkey reklamları, (Eğlenin ben aşılıyım )
MUSTAFA KURT
Posted on Mayıs 24, 2021, 12:39 pm
3 mins

2018 Yılı ilk Yarısında , Kültür ve Turizm Bakanımız ilk göreve geldiğinde yazdığım ve Hotel gazetesin de  yayınlanan (( Turizmde Bir Canlanma)) başlıklı yazımda ; turizmin ehline verildiğini ve bir canlanma yaşandığını dile getirmiştim. Bugün geldiğimiz noktada ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğim .

Bugün bu süreç yanlış yönetilmektedir. Doğru bir yönetim süreci başta Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızla birlikte güçlü kararlar alınması ile sağlanabilirdi. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kış aylarında itibaren üçüncü dalganın başlaması ile sıkı tedbirlerle önlemler alınmalıydı . Bu süreç içerisinde turizm çalışanları veya sektörel çalışanlar diye ayrım yapmaksızın Türkiye nüfusunun en az % 40 yakınının aşılanması gerekirdi. Bu tedbieler sonucundan piyasayı canlandıracak normalleşme sürecine adım atılabilirdi. Ne yazık ki bu önlemlerin alınmasında geç kalındığı için  sadece turizm sektörü değil yeme-içme , eğlence sektörü ile birlikte küçük esnaflarda  kısacası ülke genelinde karamsarlık hakim…

Gelelim GO TURKEY  başlıklı konumuza; Go turkey reklamları, (Eğlenin ben aşılıyım ) yazılı maskeler özellikle turizm sektöründe çalışanların , Derneklerinin , STK (Sivil toplum örgüt) lerinin ve Muhalefet Partiler tarafından büyük tepki görmüş olup, tüm  sektör çalışanlarını aşağılayıcı olarak nitelendirilmiştir. Sadece aşağılamakla kalmayıp bu proje için milyonları harcayacaksınız , sonra tepki görünce olmadı diyeceksiniz çöpe atacaksınız . OLMADI ARKADAŞ OLMADI

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptığı değerlendirmede hatanın temelinde , Kültür ve Turizm Bakanının sektörden gelen gelen uyarılara kulak asmadığını, istişareden uzak  bireysel kararlar verdiğini belirmiştir. Devam ederek   oysaki , (TTGA) Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının fikri alınsaydı böyle  bir hataya meydan verilmezdi. Demiştir. Milyonlarca liralar çöpe gitmezdi. Başkan ne kadar doğru söylemiş.

Ben her fırsatta ; yazımlarımda , seminerlerde ve eğitimlerimde  takım çalışmasının önemine ve faydalarına değinmişimdir. Kurumsal firmaların , büyümesi , gelişmesi, uluslarası alanlarda boy göstermesi Kalite sistemleri  (ISO 9000-9001) gibi uyglamalardan kaynaklanmaktadır. Bu yapının içerisinde  takım çalışması büyük yer tutmaktadır.

Sonuca bağlamak gerekiyorsa çare bulun çare  yönetenlerimiz , seslerimizi duyun lütfen !!

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.