UKRAYNA GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ TANITILDI

UKRAYNA GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ TANITILDI
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 08, 2021, 4:12 am
51 secs

Gastronomi Turizmi Derneği’nin düzenlediği etkinlikte, katılımcılara Ukrayna’nın Borş Çorbası ve Türk Döneri tattırıldı.

UKRAYNA GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ TANITILDI

Gastronomi Turizmi Derneği, Kültürlerarası iletişim köprüsü kurulması amacıyla Ukrayna Gastronomisi ve Türk Mutfakları etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte Ukrayna Turizm Bakanı Mariana Oleskiv, gelen GTD misafirlerine kendi elleriyle, UNESCO sürecine giren Borş çorbası hazırladı. Dünyaca ünlü iki Ukraynalı şefin tarifleri ile hazırlanan bu özel çorbanın vücuda faydalarını ve korona savarlığını ise Ender Saraç aktardı.

UKRAYNA ÇORBASI VE TÜRK DÖNERİ İKRAMI

Kültürlerarası iletişim köprüsü amacı taşıyan bu nitelikli etkinliğe  TC. Kültür Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Komitesi başkanı Ömer Kartın, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Kalyoncu katıldı.

Ukrayna İstanbul büyükelçisi Vasil Bodnar konukları ile tek tek ilgilenirken, etkinliği organize eden Gürkan Boztepe’ye Ukrayna’ya özgü el yapımı plaket takdim etti.

Mekan sponsoru olan ve mükemmel döner lezzetleri ile ev sahipliği yapan Dönerci Serkan Usta, misafirlere gastronomik deneyimler yaşattı.

Emaar’da Bir Gün Turist Paketi

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.