Kadın, Allahın tüm insanlığa bir armağanıdır.

Kadın, Allahın tüm insanlığa bir armağanıdır. Pelin Tuna Arslan /  İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmecilği Program Başkanı
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 08, 2022, 10:31 am
3 mins

Pelin Tuna Arslan /  İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmecilği Program Başkanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

100 yılı aşkın bir süredir kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, Turizm Sektörüne yön veren kadınlara bu özel günün kendileri için anlamını, önemini ve duygularını sorduk. Aldığımız yanıtlar ve görüşler gösterdi ki, en çok Turizmi etkileyen onca krize rağmen, hala Türkiye’nin lokomotif sektörü Turizm ise bunu her kademesinde çalışan turizm kadınlarına borçluyuz. İşte Turizm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Kadın, Allahın tüm insanlığa bir armağanıdır.

Pelin Tuna Arslan /  İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmecilği Program Başkanı

Dünyada bazı günlere özel anlamlar yüklenerek farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu günlerden bir tanesi de Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’dür.

Fakat bugün baktığımızda meşru müdafa yapan kadınlarımız hapiste, yapamayanlar ise mezarda… Kadına şiddet haberleri ise hız kesmeden devam ediyor. Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel yapılan görkemli etkinlikler, özellikle sosyal medyada gösterişli paylaşımlar, çiçekler, hediyeler… Artık süslü cümlerle yaptığımız bir günlük kutlamalardan daha fazlasına ihtiyacımız var. Birçok kadın özellikle en güvende olmaları gereken yerde, evlerinde şiddetle karşı karşıya. Unutmayalım! Kültürümüzde kadın, Allahın tüm insanlığa bir armağanıdır.

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Peygamber Efendimizin bir sözünü hatılatarak kutlamak istiyorum. “Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zira siz onları Allâh’ın bir emaneti olarak aldınız.” Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.