Kadın demek, Cumhuriyet demektir

Kadın demek, Cumhuriyet demektir. Nilgün ÖZTÜRKMEN / Golden Crown Hotel
Hotel Gazetesi
Posted on Mart 08, 2022, 10:39 am
2 mins

Nilgün ÖZTÜRKMEN / Golden Crown Hotel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun



100 yılı aşkın bir süredir kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, Turizm Sektörüne yön veren kadınlara bu özel günün kendileri için anlamını, önemini ve duygularını sorduk. Aldığımız yanıtlar ve görüşler gösterdi ki, en çok Turizmi etkileyen onca krize rağmen, hala Türkiye’nin lokomotif sektörü Turizm ise bunu her kademesinde çalışan turizm kadınlarına borçluyuz. İşte Turizm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Kadın demek, Cumhuriyet demektir

Nilgün ÖZTÜRKMEN / Golden Crown Hotel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, senede bir gün de olsa kadınlarımızın hatırlandığı, kadına şiddet, kadın-erkek eşitsizliği gibi konuların ele alındığı bir gün olarak maalesef önemini her yıl biraz daha yitirmektedir.

Ulu önder Atatürk, 100 yıl önce kadınlarımıza olan güvenini yaptığı devrimlerle kanıtlamış ve bunu başarıyla uygulamıştır. Cumhuriyet’ten önce çarşafın, peçenin, kafesin arkasında tutulan kadın, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte medeni kanun, resmi nikah, eşit eğitim ve meslek edinme haklarıyla birlikte tam özgürlük yolunda büyük bir adım atmıştır. 1932’de Keriman Halis ilk Türkiye ve dünya güzelimiz olarak bizleri gururlandırmıştır. Afife Jale Osmanlı döneminde sahneye kaçak çıkan ve daha sonra Cumhuriyet’le birlikte özgürce sahneye çıkan ilk Türk tiyatro sanatçısı oldu. Ve Mustafa Kemal Atatürk sayesinde artık kadın demek Cumhuriyet demekti.

Bir turizm emekçisi olarak, şahsım ve ülkem adına daha fazlasını istemek ve beklemek hakkımız diye düşünüyorum. Yine de ümitlerimizi taze tutarak var olmaya ve direnmeye devam etmeliyiz.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.