Türk turizmine yeni bir ivme kazandırılmasını temenni ediyorum

Türk turizmine yeni bir ivme kazandırılmasını temenni ediyorum
Hotel Gazetesi
Posted on Nisan 15, 2024, 9:21 am
2 mins

İstanbul’un turizm sektöründe yaşanan durgunluğa dikkat çekmek ve sektördeki canlanmayı desteklemek amacıyla Oldcity Otelciler Platformu, Turizm Haftası vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkanları Tarkan Akyüz, Türk turizminin yeniden canlanması için tüm paydaşların bir araya gelme çağrısında bulundu.

Tarkan Akyüz Oldcity Otelciler Platformu Başkanı

İstanbul’un turizm sektörü son üç aydır ciddi bir durgunluk yaşıyor. Arap turistlerin yokluğu, Balkanlar ve İranlılar gibi diğer önemli pazarların da gelmemesi otel işletmecilerini olumsuz etkiliyor. Taksim’deki oteller genellikle İran ve Ortadoğu’dan gelen turistlerle dolup taşarken, Laleli’deki oteller daha çok Ortadoğu ve Balkanlar’dan gelen misafirleri ağırlıyordu. Ancak son zamanlarda bu pazarlardan gelen turist sayısındaki azalma, otellerimizi boş bıraktı.

Nisan ayıyla birlikte Avrupalı turistlerin gelmeye başlamasıyla birlikte, Sultanahmet ve Sirkeci gibi tarihi bölgelerdeki otellerde hareketlenme başladı. Ancak bu geçici bir çözüm gibi görünüyor.

Turizm sektöründeki bu durgunluğun arkasında birkaç faktör var gibi görünüyor. Birincisi, uygulanan politikaların doğru olmadığına dair ciddi endişeler var. İkincisi, gıda enflasyonunun yükselmesiyle birlikte, İstanbul’da konaklama maliyetleri diğer alternatif destinasyonlara göre daha pahalı hale geldi. Bu da turistlerin tercihlerini değiştirmesine neden oldu.

Umuyoruz ki, Turizm Haftası İstanbul için bir dönüm noktası olur ve beklenen rezervasyonlar artmaya başlar. Turizm sektöründeki tüm paydaşlar olarak, Türk turizminin canlanması için bir araya gelmeli ve daha sürdürülebilir çözümler bulmalıyız.

Turizm Haftası vesilesiyle, Türk turizmine yeni bir ivme kazandırılmasını temenni ediyorum.

Saygılarımla,

Tarkan Akyüz
Oldcity Otelciler Platformu Başkanı

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.