Turizm ve Kültür Bakanı TUROYD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi

Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 23, 2020, 9:23 pm
4 mins

T.C. Turizm ve Kültür Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY, TUROYD Yönetim Kurulundan Başkan Ali Can AKSU, Başkan Yardımcısı Ertruğrul UZAK, Genel Sekreter Burçak ATAK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tayfun SANCAR ve Birol YALÇIN’ın katılımıyla gerçekleştirilen özel toplantıda bir araya geldi.

Turizm Meslek Yasası

Pandemi sürecinde gelinen noktada, Turizm çalışanlarının sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda Bakan Ersoy, TUROYD heyetinden Meslek Komiteleri Yasası  çerçevesinde hazırlıkları devam eden “Turizm Meslek Yasası” konusundaki ek çalışmaların  tamamlanması yönünde direktifte bulundu.

Kısa Çalışma Ödeneği

Özellikle İstanbul’un bir düğün destinasyonu haline gelmesiyle, tüm Türkiye’de uygulanan kısıtlamalarda esneklik sağlanması konusunda sektörün sıkıntısını dile getiren TUROYD heyeti,  çalışanların devam eden kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılması ile ilgili süreçlerde, insan kaynağını hızlı bir şekilde kaybetmekte olan sektörün bir süre daha desteklenmeye ihtiyaç duyduğunu iletti.

Günübirlik Kiralık Evler

Son dönemde sayıları hızla artmaya devam eden, günübirlik kiralık evlerin booking.com ve airbnb gibi online satış sitelerindeki satış faaliyetlerinin, sektörde faaliyet gösteren Turizm Bakanlığı İşletme Belgeli ve Belediye belgeli tesisler ile haksız rekabet içinde bulunması nedeniyle alınabilecek tedbirler konusunda istişarede bulunuldu. 2021 yılından itibaren kademeli olarak turizm ile ilgili faaliyet gösteren tüm tesislerin işletme ruhsat ve belgelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca verileceği ve denetleneceği konusunda hazırlık yapıldığını belirten Bakan Ersoy, günlük kiralık evlerin gerek güvenlik, gerekse mali hususlarda belgeli tesisler ile aynı şartlarda çalıştırılması konusunda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.  

Ortadoğu Pazarı

Türkiye çapında, özellikle tek dış pazarı Ortadoğu olan Doğu Karadeniz bölgesinin sıkıntıları dile getirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy, Ortadoğu Pazarındaki sıkıntıların bir süre daha devam edeceğini, bu nedenle Doğu Karadeniz için ayrı bir Dış Pazar oluşturulması konusunda çalışmaların yapılması için direktif verildiğini belirtti..

Turizm İl Müdürlüğü

Bakanlık bünyesinde bulunan, özellikle Turizm İl Müdürlüğü gibi kadrolarda nitelikli hizmet verilmesi konusunda TUROYD üyesi turizm profesyonellerinin değerlendirilmesi gündeme gelen toplantıda, TUROYD heyeti, üyeleri ile birlikte destek vermeye hazır olduklarını iletti.

Pandemi

Pandemiye ilişkin açıklanan kısıtlamaların, turizm ve yiyecek içecek sektörüne olan etkilerinin de görüşüldüğü toplantıda, Sayın Bakan Ersoy tarafından, TUROYD’dan hazırlanacak raporun  Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilmesi istendi.

SON HABERLER


Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.