H. Şule Gökırmak / Turizm Yönetim Danışmanı Değer Otizm Derneği Başkanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

100 yılı aşkın bir süredir kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, Turizm Sektörüne yön veren kadınlara bu özel günün kendileri için anlamını, önemini ve duygularını sorduk. Aldığımız yanıtlar ve görüşler gösterdi ki, en çok Turizmi etkileyen onca krize rağmen, hala Türkiye’nin lokomotif sektörü Turizm ise bunu her kademesinde çalışan turizm kadınlarına borçluyuz. İşte Turizm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Fırsat bekleme, fırsatı yarat!

H. Şule Gökırmak / Turizm Yönetim Danışmanı Değer Otizm Derneği Başkanı

Dünya Kadınlar Günü’nün, haklarını arayan kadınların katledildiği 1857 yılına dayandığını hepimiz biliyoruz. O günden başlayarak verilen mücadeleler ve 1910 yılından günümüze kadar her yıl kutlanan Dünya Kadınlar Günü, kutlanan günler arasında en anlamlısı.

Her yıl bu konuda verilen mücadelede kat edilen mesafeyi, bir önceki yıla göre yapılan etkinliklerin içeriğinden anlayabiliyoruz. Bir kadın olarak, her 8 Mart’ta ben bu konudaki gelişmeleri hissedebiliyorum.

Bildiğim bir şey daha var ki, o da kadınların o günlerden buralara gelmeleri, verilen mücadeleler sonucu sağlanmıştır.

Turizm sektörü bu anlamda oldukça başarılı kadınlarla doludur. Sektörün en güçlü STK’larından bazılarının başında, bazılarının yönetiminde kadınlar varsa, turizm şirketlerinin başında ve her kademe yönetiminde kadınlar yer alıyorsa, bu başarı mücadele ederek, fırsat bekleyerek değil, fırsat yaratarak olmuştur.

Öyleyse kadınların daha eşit olması için mücadeleye devam…

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.