Hotel Gazetesi 24. Sayı Haziran 2021

Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi

Yeni Dünyaya Hoşgeldik…

 

Hotel Gazetesi yayın hayatına başladığından bu yana, Turizm sektörü olumsuzluklar yaşıyor. 2015 yılında yaşanan olumsuzluklarda Turizm sektörüne ajans hizmeti veren biz, ait olduğumuz sektör için ne yapabiliriz düşüncesiyle, sektörde olan arkadaşlarımızın oluşan sıkıntılarını dile getirmek ve sesi olabilmek için www.hotelgazetesi.com olarak yayın hayatına başlamıştık. Bir yıl sonra gördüğümüz ilgiden dolayı basılı gazete olarak çıkmaya başladık. Yaşanan olumsuzluklar için her seferinde daha beteri ne olabilir derken, en beterini yaşamaya başladık. Her sene bu son olsun, daha güzel olacak, toparlanacağız düşüncesiyle çalışmaya devam ettik. Umudumuzu kaybetmedik.

 

Tüm dünyayı etkileyen Pandemi ile birlikte, tüm bildiklerimiz altüst oldu. Sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu fark ederek, “Hayat eve sığar” sloganıyla bir süre pandemiyi anlamaya çalışarak evde kaldık. Uzaktan çalışma yeni normalimiz haline gelirken, iş ortamında yerleşen tüm kalıplar yıkılıp, yeniden inşa edildi.

 

Dünyayı etkileyen PANDEMi dönemi, turizm sektörünün de yeniden yapılanmasını sağladı. Corona öncesi yıllardır devam eden pek çok uygulamanın, karantina sürecinde hayatımıza hızlıca girdiğini fark ettik. Teknoloji olmasa, bu süreçte işlerimizi devam ettirmek ve iletişimimizi kesintisiz bir şekilde sürdürmek mümkün olmayacaktı.

 

Bu nedenle yeni dünya sisteminde; beklentileri anlayan ve yöneten, hızlı aksiyon alan ve süreci takip eden, güven ve hijyene sahip olanlar, eğitim ve teknolojiye yatırım yapanlar, yenilikçi fikirlere sahip olanlar, kesintisiz iletişim kurabilenler kazanacaktır.

 

Turizm şirketleri, yeni çalışma sisteminde, insanların değişen seyahat algılarını daha iyi anlamak ve çözümlemek zorunda. Zaten neredeyse bir yıldır çalışmalar bu yönde ve yavaş yavaş çözümler devreye giriyor.

 

Biz de sektörün önemli bir parçası, yani sesi olarak yayınlarımıza internet sitesinden devam ettik ve yeni sezon açılırken yükselen umutlara eşlik etmek amacıyla basılı gazete yayına döndük. Tabi internet sitemizden yayınlarımız da devam edecek.

 

1 yılı aşkın aranın ardından yeniden huzurunuzda olmaktan mutlu, bir o kadar da heyecanlıyız. Yayınımıza kaldığımız yerden devam ederken, gazetemizdeki yenilikleri fark edeceğinizden emin olarak bu değişimlerden söz etmeye gerek duymuyorum. Onun yerine, ünlü bilim insanı Charles Darwin’in sözüyle sizleri selamlamak istiyorum: “Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan; değişime en açık olandır, hayatta kalan.”

 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.