Türk Turizminin kalbi Nisan ayında Antalya’da atacak

HG Editör
Posted on Şubat 07, 2020, 5:30 pm
13 mins

2-5 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek zirvede turizm sektörünün sorunları turizm profesyonelleri, duayenler, akademisyenler ve STK temsilcileri tarafından masaya yatırılacak, sorunlara çözüm aranacak.

2-5 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek zirvede turizm sektörünün sorunları turizm profesyonelleri, duayenler, akademisyenler ve STK temsilcileri tarafından masaya yatırılacak, sorunlara çözüm aranacak.

2-5 Nisan 2020 Tarihleri arasında turizm sektörünün öncü kuruluşlarının ortaklığıyla ve T.C. Cumhurbaşkanlığının himayesinde düzenlenecek 1.Türkiye Turizm Zirvesinde, sektör temsilcileri, akademisyenler ve turizm eğitim kurumları, mezun dernekleri bir araya gelecek. Bu etkinlikte Türkiye Turizmine yönelik birçok konu ele alınacak, gerçekleştirilecek butik çalıştaylar ve panellerle sektörün sorunlarına çözüm aranacak. Bu kapsamda elde dilen görüşler başta Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ülke turizmine yön veren kamu ve özel kuruluşlara rapor olarak sunulacak.  

TURİZME DAİR NE VARSA ZİRVEDE

Zirve kapsamında bu yıl ele alınması düşünülen konular arasında; Türkiye turizm pazarında yeni eğilimler, turizmde istihdam sorunu, turizm meslek yasası, turizmde uygulamalı eğitim, sağlık turizmi stratejileri, geleceğin turist profili ve alternatif turizm türleri yer almakta olup; planlama süreci devam etmekte.  

KITALAR ARASI TURİZM YÖNETİMİ KONGRESİ

Zirvede sektör ve akademinin bir araya gelmesi amacıyla Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi organize edilecek ve bu kongreye başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda akademisyen katılım sağlayacak. Kongrenin turizm akademisi alanında ülkemizi ön plana çıkaracak bir etkinlik olması amaçlanmakta.

ÖNE ÇIKANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Zirvede gerçekleştirilecek ödül töreni ile Türkiye Turizmine hizmette öne çıkan oteller, otel yöneticileri, acentalar, rehberler, yiyecek içecek işletmeleri, alternatif ve sağlık turizmi profesyonelleri, medya mensupları, akademisyenler gibi kişi ve kuruluşlara ödülleri takdim edilecektir. Zirve; Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) yürütücülüğünde ve sektörün öncü kuruluşları olan TURSAB, TUREB, SKAL, AKTOB, ALTİD, ATİD, KATİD, POYD, PAYD, ATAV, TUYED ve KETAV ev sahipliğinde düzenlenecek. Ayrıca ülkenin turizm eğitimi veren seçkin üniversiteleri ile bu üniversitelerin mezun dernekleri de zirvenin ortakları arasında yer almakta. Zirvenin ortaklık yapısı konusunda çalışmalar devam etmektedir. Yapılan açıklamada bu konuda ilgili tüm tarafların zirvenin ortağı olmasının beklendiği ve söz konusu kuruluşlara davette bulunulduğu belirtildi.  

HESTOUREX FUARI İLE AYNI ZAMANDA

1.Türkiye Turizm Zirvesinin etki gücü, aynı tarihlerde gerçekleştirilecek Hestourex Fuarı ile yapılan protokol neticesinde arttırıldı. Bu protokolde iki etkinlik arasında güç birliği yapılması konusu imza altına alınırken, hem zirvenin hem de fuarın aynı tarihlerde Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezinde yapılmasına karar verildi. Ülkemizin turizmde öncelikleri arasında yer alan ve turizmin çeşitlendirilmesine katkı sağlayan Hestourex Fuarı ve bu alanda Türkiye’nin ortak akıl oluşturma sürecinde önemli buluşma noktalarından birisi olması için tasarlanan Türkiye Turizm Zirvesi bir arada büyük bir sinerji yaratacak ve ülke turizmine tüm sektör STK’ları ile üniversite ve mezun dernekleri ortaklığıyla hizmet etmiş olacaklar.

YÜKSEK SİNERJİ OLUŞTU

Bu yıl ilki düzenlenecek Türkiye Turizm Zirvesi için sektörü yönetenler uzun süredir çalışıyor.. Turizme hizmet eden birçok STK yöneticisine zirve hakkında görüşünü sorduk. Aldığımız yanıtlardaki ortak nokta Zirve için istenen destek ve katılım gösterilmesi isteği oldu.. İşte 1.Türkiye Turizm Zirvesi hakkında sektörü yönetenlerin görüşleri: 

Prof. Dr. MUHARREM TUNA
Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Başkanı

Yıllardır özlemini çektiğimiz Turizmde Okul- Sektör iş birliği bu projeyle ete kemiğe bürünecek. Düzenlenmesine katkı verdiğimiz 1.Türkiye Turizm Zirvesinde Sektör Temsilcileri, Turizm Akademisyenleri ve Turizm Mezun Dernekleri bir araya gelecek. Sorunlar masaya yatırılacak ve bu sorunlara çözüm aranacak. Tüm ilgilileri bu zirveye katkı vermeye davet ediyorum. 

ÜLKAY ATMACA 
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı

“Daha iyi bir Dünya için Turizm” sloganıyla yola çıktığımız 1. Türkiye Turizm Zirvesi tam bir akademi-sektör buluşmasına şahitlik yapacaktır. Gerek akademik camiadan gerekse sektörden alanlarındaki en iyiler bu zirvede buluşuyor. Herkesi bu zirveye davet ediyoruz.

SAVAŞ ÇOLAKOĞLU
USDF Başkanı Swissôtel Ankara General Manager

Skal Dernekleri Federasyonu olarak çok önemsiyoruz. Turizmin tüm paydaşlarını buluşturacak, ortak akıl ve sinerjinin oluşturulacağı bu zirvenin ülkemiz turizm sektörüne katkısının büyük olacağını düşünüyorum. Ülke turizminin 12 aya yayılması ve yeni ürünlerin yaratılması için yol gösterici olacağına inandığım bu zirveden bölgesel değil, ulusal anlamda tüm Türkiye’nin kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Saygılarımla,

ERDEM DAŞÇI
Mersin Turizm Mezunları Derneği (METIOD) Başkanı

Turizm sektöründe ortak akıl, politikalar ve stratejiler oluşturmak amacıyla Turizm Eğitimi alanından tüm mezun dernekleri başta olmak üzere yolu Turizmden geçen herkesi 02-05 Nisan 2020 Antalya’da gerçekleştireceğimiz TÜRKİYE TURİZM ZİRVESİ’ne bekliyoruz.

MURAT TOKTAŞ
KATİD Başkanı

Sektördeki bütün paydaşların katılımı ile gerçekleşecek olan “Türkiye Turizm Zirvesi’nin sektöre yön vereceğini düşünüyorum. Özel ve kamu kurumları ile sektörün hangi bölümünde faaliyet gösteriyor olursa olsun bütün STK’lar mutlaka bu zirvede olmalı. 

Yapılması gerekenler ile çözüm yöntemlerinin bu zirvede konuşulacak olması bizlerin en büyük katılım nedenimizdir. Şimdiye kadar yapılan en önemli turizm buluşmalarından biri olan “Türkiye Turizm Zirvesi’nde geniş taban katılımlı bir organizasyon hedeflenmesi ve toplantı sonrası çıktıların sektörün tamamını kapsayan sorun ve çözüm önerilerinden oluşacak olmasından dolayı sektöre önemli bir yol haritası olacağını umut ediyorum.

BİROL AKMAN
ATİD Yönetim Kurulu Başkanı

2-5 Nisan 2020 tarihinde Antalya’da gerçekleşecek olan ‘Türkiye TURİZM Zirvesi’nde etkinliğin ortağı olarak biz de yer alacağız. Türkiye’de turizmin en etkin paydaşlarının katılacağı ve sektörümüzle ilgili son derece önemli konuların işleneceği bu zirvenin, aynı zamanda Türkiye’nin turizmdeki geleceğine yön vermesinde de büyük faydası olacağı inancındayız. Zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişileri kutluyoruz.                         

ALİ KIZILDAĞ 
Calista Luxury Resort  Genel Müdürü

Turizm Sektöründe kamu-özel sektör ve Eğitim dünyası arasında koordinasyonu sağlamayı ve ortak akıl oluşturmayı amaçladığımız, 02-05 Nisan 2020 de Antalya’da gerçekleştirilecek TÜRKİYE TURİZM ZİRVESİ’ne katılımlarınızı bekliyoruz.

CENGİZ BURAK TÜRKERİ
Maxx Royal Resorts Koordinatörü

Turizmde Yeni Hayallere! Akıllı Turizm, Akıllı Turist ve Akıllı Destinasyonları birlikte kurgulamayı tartışacağımız TÜRKİYE TURİZM ZİRVESİ’ne katılımınız bizlere güç katacaktır.

HAMİT KUK 
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm teması ile düzenleyeceğimiz TÜRKİYE TURİZM ZİRVESİ’ne sektörün tüm paydaş ve karar vericilerini katkı ve destek vermeye bekliyoruz.

NEŞET KOÇKAR 
ANEX Group Yönetim Kurulu Başkanı

Dünya turizm hareketliliğinde yeni eğilimler, değişim ve dönüşümlerin ülkemiz turizmine entegrasyonu konularının tartışılacağı TÜRKİYE TURİZM ZİRVESİ’ne katılım desteklerinizi bekliyoruz.

EREN GÜNGÖR
Profesyonel Animasyon Yöneticileri Derneği (PAYD) Başkanı

Türkiye’nin 1. Turizm Zirvesi, Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da 02-05 Nisan tarihleri arasında yapılıyor ve Profesyonel Animasyon Yöneticileri Derneği olarak biz de bu zirvenin paydaşı olmaktan mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Turizm ile ilgili konuların her yönüyle hem sektör, hem de akademisyenlerden oluşan kişiler tarafından ele alınacak olan bu zirveye herkesi bekliyoruz. 

Suat Tural
TUREB Baskani

Bugün itibariyle ülkemizin en önemli endüstrilerinden biri haline gelen, hatta stratejik olarak kabul edilen “turizm” için durup dinlenmeden çalışmaya devam edildiğinin en önemli göstergelerinden biri “Türkiye Turizm Zirvesi” dir. Baş döndürücü bir hızda değişen günümüz dünyasına  ayak uydurabilmemiz, yeni, beklenmeyen değişiklerle turizm sektöründe rekabet içerisinde olduğumuz ülkelerin önüne geçebilmemiz açısından her adım ve katkı değerlidir. Bu anlamda katkılar sağlayacağına inandığım “ Türkiye Turizm Zirvesi” nin başarılı olacağına şimdiden inanıyor ve bu önemli zirveye katkı sağlayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.